Setari Cookie-uri

Citeşte asta dacă încă nu poţi ierta persoana care te-a rănit

Iertare nu inseamna sa renunti la toata puterea ta. Iertare inseamna ca, in sfarsit, esti pregatita sa ti-o recapeti.

În momentele dificile, iertarea pare imposibilă. Vrem să fim capabili de acest lucru deoarece mintea noastră ştie că este cea mai sănătoasă alegere pe care o putem face. Vrem să iertăm pentru a avea sufletul împăcat. Vrem eliberare. Vrem că nebunia din creierul nostru să se liniştească şi, totuşi, nu găsim o cale de a ajunge acolo.

Există un lucru pe care aproape nimeni nu ţi-l spune cu privire la iertare-nu va rezolvă nimic. Nu este un gumă de şters care elimină durerea pe care o simţi în inimă ta. Nu anulează suferinţa cu care ai trăit. Găsirea păcii este o luptă îndelungată. Iertarea este precum o gură de aer proaspăt de care ai nevoie pentru a merge mai departe.

Iertare înseamnă să renunţi la speranţa pentru un trecut diferit. Înseamnă să ştii că totul s-a încheiat, că este timpul să întorci pagină şi să mergi mai departe. Să accepţi că nu există o soluţie magică pentru prejudiciul cauzat, însă nu poţi trăi în durere şi suferinţa. Este momentul să începi să mergi mai departe şi fiecare pas mărunt contează.

Iertare înseamnă acceptarea responsabilităţii. Este dicizia că restaurarea păcii proprii este, în final, o prioritate mai mare decât distrugerea altcuiva.

Iertare nu înseamnă că trebuie să îţi întorci atenţia asupra persoanei care te-a rănit. Nu înseamnă că trebuie să o ţii aproape de sufletul tău, să simpatizezi cu ea sau să fii de acord cu ce a făcut. Înseamnă doar să accepţi că a lăsat un semn în viaţă ta. Înseamnă să renunţi să te mai gândeşti la ea. Înseamnă să decizi că este momentul să îţi vindeci rănile şi să mergi mai departe cu viaţă ta.

Iertare nu înseamnă să laşi că în viaţă ta să domnească nedreptăţea. Este vorba de a îţi creă propria justiţie, propria karma, propriul destin. Este vorba despre a te ridica de la pământ şi a decide că restul vieţii tale nu va fi mizerabil din cauza lucrurilor care ţi s-au întâmplat. Iertare înseamnă să spui că nu vei lasă să defineşti ceea ce ţi s-a întâmplat.

Iertare nu înseamnă să renunţi la toată puterea ta. Iertare înseamnă că, în sfârşit, eşti pregătită să ţi-o recapeţi.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.