Cum s-a schimbat vremea pe Pământ din cauză că am poluat planeta prea mult

Cum s-a schimbat vremea pe Pământ din cauză că am poluat planeta prea mult

Schimbările climatice sunt acele fenomene care ies din tiparul obișnuit și devin periculoase pentru viața omului și a celorlalte viețuitoare de pe planetă. În plus, schimbările climatice au venit la pachet cu furtuni mai agresive și cu precipitații mai dese. În acest sens, un grup de cercetători a încercat să afle cât de mult este vina oamenilor pentru fenomenele meteo extreme.

Rezultatele studiului au arătat că furtunile și ploile s-au înmulțit cu 50% în condițiile în care oamenii au încălzit foarte tare atmosfera prin arderea combustibililor fosili. Cu alte cuvinte, în proporție de 50% este vina omului pentru aceste schimbări climatice. Retail jobs

„Schimbarea climatică periculoasă este aici acum", a spus omul de știință Michael Wehner de la Lawrence Berkeley National Laboratory. El a ținut însă să menționeze că părerile emise țin doar de el, nu și de guvernul federal.

Schimbările climatice sunt cauzate și de oameni

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Stony Brook University și de la National Center for Atmospheric Research.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: NASA images, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri