Setari Cookie-uri

Scuzele nu schimba nimic. Actiunile, in schimb, schimba totul

Este usor pentru cineva sa spuna "Te iubesc", "Imi pare rau", "Nu se va mai intampla niciodata.". Insa este mult mai dificil pentru cineva sa isi schimbe comportamentul, sa lucreze la ei si, in final, sa se poarte cu tine asa cum meriti.

Daca cineva iti cere scuze pentru ca s-a purtat urat cu tine si dupa un timp foarte scurt alege sa se poarte in acelasi fel, scuzele sale nu conteaza deloc. Nu au sens. Nu dau nicio dovada de maturitate. Maturitatea reala inseamna recunoasterea defectelor si depunerea unui efort considerabil pentru corectarea acestora.

Nu te simti vinovata pentru ca alegi sa te indepartezi de cineva sau poate chiar sa il scoti din viata ta pentru ca s-a jucat cu inima ta. Ai dreptul sa pleci de langa cineva care isi cere scuze si apoi face fix aceleasi lucruri.

Si, crede-ma, ca daca te iubeste cu adevarat, daca inima sa bate cu adevarat pentru tine, atunci va face tot posibilul pentru a te vedea fericita. Va face tot ce ii sta in putinta pentru a isi schimba comportamentul dureros. Nu va suporta sa te vada suferind.

Tine minte, insa, ca nimeni nu este perfect. Persoana potrivita pentru tine va face cateva greseli in relatia voastra. Insa diferenta dintre persoana potrivita si cea gresita este ca cea potrivita va lua masuri pentru a schimba lucrurile, pentru a recastiga increderea ta, pentru a obtine iertarea ta.

Citește și:

Exista unele persoane care isi cer scuze doar pentru ca stiu ca asta iti doresti sa auzi, pentru ca este cel mai simplu mod de a incheia un conflict sau pentru ca se simt oribil ca au fost prinsi facand ceva gresit. Insa ele nu sunt sincere - nu isi cer scuze pentru ca le pare rau pentru ce au facut si nici nu vor incerca sa rezolve intr-un fel problema. Sa nu mai vorbim de promisiunea ca asa ceva nu se va mai repeta.

Alege sa fii atenta atunci cand cineva isi cere scuze pentru ca nu doresti sa oferi unei persoane o a doua, a treia sau a patra sansa. Nu trebuie sa suferi non stop din cauza unei persoane care nu depunde niciun strop de efort pentru a nu te mai face sa suferi.

Accepta doar scuzele atunci cand crezi cu adevarat ca persoana care ti se adreseaza va face tot posibilul pentru a isi respecta promisiunea de a nu mai face din nou aceeasi greseala.

Aminteste-ti ca scuzele nu inseamna nimic. Actiunile, in schimb, inseamna totul.

Citește și:

    Este usor pentru cineva sa spuna "Te iubesc", "Imi pare rau", "Nu se va mai intampla niciodata.". Insa este mult mai dificil pentru cineva sa isi schimbe comportamentul, sa lucreze la ei si, in final, sa se poarte cu tine asa cum meriti.

    foto main: pixabay

    Vizionare placuta


    Kudika
    14 Mai 2019
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.