Setari Cookie-uri

O bătrânică de 70 de ani a curățat de plastic 52 de plaje într-un singur an

Această bătrânică ne demonstrează că nu este niciodată prea târziu pentru a avea grijă de planeta care ne găzduiește

Pământul este singura noastră casă însă se pare că de prea multe ori uităm acest lucru. Este un dar pentru noi toți și trebuie să învățăm să avem grijă de el pentru că alt loc nu mai avem.

Există unele persoane care au învățat de-a lungul timpului cât de importantă este această planetă, motiv pentru care au decis să o respecte și să aibă grijă de ea așa cum merită.

Pat Smith, o bătrânică din Cornwall, Marea Britanie, în vârstă de 70 de ani a văzut un documentar despre poluarea cu plastic și a fost foarte mișcată de această problemă cu care omenirea se confruntă, așa că a decis să facă ceva în această privință. La începutul anului trecut, în 2018, ea și-a pus o singură rezoluție, și anume să curețe 52 de plaje din împrejurimi. Asta înseamnă să facă curat pe câte o plajă în fiecare săptămână.

Citește și:

Oamenii din orașul ei natal și nepoții ei au ajutat-o. Iar la finalul anului trecut Pat era fericită pentru că și-a împlinit rezoluția.

Iar acesta nu este finalul fericit al poveștii - bătrânică își continuă misiunea de a face lumea un loc mai bun și mai frumos.

Ea a lansat campania The Final Straw (Ultimul păi din plastic), misiunea ei fiind de a spori gradul de conștientizare a inutilității și a daunelor cauzate de paiele de plastic și de a îi determina pe vecinii ei și restul oamenilor să renunțe la paiele din plastic.

Paiele din plastic sunt folosite în continuare în cantități industriale; cele mai multe ajung în cantități imense în oceane ucigând flora și fauna marină.

Este timpul să învățăm să fim mai responsabili și să avem mai multă grijă de casa noastră. Pat Smith ne-a dovedit că există întotdeauna o modalitate de a aduce o contribuție și de a schimba o situație în bine.

Citește și:

foto prima pagina: Final Straw, Facebook

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.