Setari Cookie-uri

Premieră în lumea științei: cum se aude un răsărit pe Marte

Te-ai întrebat vreodată cum arată un răsărit de Soare pe altă planetă? Ei bine, oamenii de știință au reușit să surprindă nu doar un răsărit, ci și cum se aude acesta pe planeta Marte. Află cum au reușit să înregistreze un astfel de sunet.

Cercetătorii au reușit să creeze coloana sonoră a răsăritului de Soare de pe Marte, cu ajutorul datelor colectate de roverul Opportunity. De asemenea, ei spun că este vorba despre un punct în care știința se interesectează cu arta.

Opportunity este un rover care a furnizat date omenirii de la nivelul solului marţian din anul 2004. La începutul lui 2018, comunicaţiile au încetat din cauza unei furtuni de nisip pe Marte. Savanţii speră ca roverul să îşi poată relua activitatea până la sfârşitul acestui an.

Muzica răsăritului de Soare a fost creată cu ajutorul unei imagini a răsăritului. Mai exact, cercetătorii au scanat imaginea de la stânga la dreapta, pixel cu pixel și uitându-se la informații despre luminozitate și culoare și combinându-le cu altitudinea terenului.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.