Setari Cookie-uri

Trei lecții despre viață de învățat în iunie

Fiecare experiență pe care o trăim ne aduce bucurie sau un prilej de a crește și a afla mai multe despre noi și despre jocul numit viață. Iată trei lecții despre viață la care să te gândești luna aceasta.

1. Viața nu este un restaurant, este un bufet

Majoritatea oamenilor tratează viață ca și cum ar fi într-un restaurant. Stau și așteaptă să-i servească chelnerul. Se plâng în mod constant de serviciul lent al personalului înainte să apară ospăarul.

Pentru mulți dintre noi, timpul trece fără să ne dăm seama că nu există nici un chelner. Chiar și atunci când sunt ceva apare pe masă, nu este servit de un chelner sau felul dorit ci mai degrabă o băutură vărsată sau o mâncare scăpată de altcineva.

Accepăm acel ceva și coninuăm să ne plângem și să așteptăm ospătarul. Asta până când ne dăm seama că viața este, de fapt, un bufet. Trebuie să te ridici de la masă și să iei ceea ce vrei. Nu există nici un chelner. Totul depinde doar de tine.

Citește și:

2. Viața nu este o competiție, ci o recompensă.

Aproape fiecare religie ne învață că, dacă suntem buni în această viață, ne va fi bine și dincolo. Cei mai mulți oameni își trăiesc întreaga viață pentru această recompensă. Insă a face bine doar pentru a obține o recompensă nu este o formă sinceră de bunătate.

Alți oameni se simt într-o competiție continuă pentru a dovedi că sunt cei mai buni prin realizările din lumea materială- case, mașini, faimă. Speră că astfel vor începe să trăiască fericiți și liberi. Caută în permanență persoane cu care să concureze pentru a obține o răsplată imaginară.

Ei nu înțeleg lecția fundamentală a vieții și anume că viața în sine este răsplata. Să te naști și să te bucuri de fiecare clipă reprezintă recompensa reală. Restul este doar cireașa de pe tort. Incetează să mai fugi de fericire. Ești deja la petrecere, deci distrează-te.

Citește și:

3. Viața nu este o poveste, este o cutie cu nisip

Fiecare dintre noi s-a întrebat măcar o dată care este scopul vieții și care ne este misiunea în viață.

Unii cred că viața este ca un joc care presupune a căuta ceva până când găsim. Insă indiferent unde căutăm, răspunsul întârzie să apară. Și asta pentru că este extrem de simplu și se află în fața ochilor noștri. Scopul vieții este să fie trăită.

Viața este ca o cutie de nisip în care îți poți crea proriul scop și propria poveste.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.