Setari Cookie-uri

Patru semne că te manipulează emoțional

Vrei sa stii daca in relatia cu partenerul de cuplu esti manipulata emotional? Atunci incearca sa fii putin atenta la micile detalii astfel incat sa iti dai seama daca regasesti sau nu aceste semne la tine.

Bărbații imaturi, cu răni nevindecate și nesiguri pe ei, au tendința să își manipuleze partenerele emoțional. Pe termen lung, această formă de ineracțiune este destructivă pentru femeie și pentru relație. Un bărbat care te iubește nu te va manipula niciodată și te va proteja. De aceea, dacă îl recunoști în cele patru descrieri de mai jos, gândește-te serios dacă este cazul să continui relația sau nu.

1. Îți reproșează ceea ce face pentru tine. La început pare dulce ca mierea și gata să culeagă pentru tine stelele de pe cer. Insă de îndată ce îndrăznești să îți manifești o nemulțumire, scoate lista cu cadouri, cine romantice și alte gesturi și ți-o bagă sub nas. Iubirea nu știe să țină scorul. Iubirea știe doar să se bucure atunci când dăruiește și aduce fericire în viața persoanei iubite.

Citește și:

2. Incearcă să te facă să te simți vinovată. Un bărbat care încearcă să te manipuleze emoțional nu își va asuma niciodată resposabilitatea pentru acțiunile sale. Atunci când vei încerca să îți exerciți un drept, va încerca să te deturneze găsind diverse motive să te facă să te simți vinovată. Te poate acuza că nu ai încredere în el sau că nu acționezi ca și cum ai fi în cuplu. De obicei, punctul doi merge mână în mână cu punctul unu. ”Uite cât de multe am făcut eu pentru tine iar tu mai nimic.”

Citește și:

3. Mai în glumă, mai în serios îți spune ce vrei să auzi. Dacă știe că îți dorești să te căsătorești poate face mici glumițe pe tema asta în care se referă la el ca la soțul tău sau pur și simplu poate începe să vorbească depre un viitor comun. Vorbele nu au însă nici o valoare fără să fie susținute de acțiuni. Dacă nu are încredere să te lase singură în apartament atunci când e plecat sau dacă se comportă ca și cum ar fi în continuare singur, e semn că încearcă să te manipuleze pentru a te ține aproape de el atât cât are el chef. Atenție, faptul că își dorește să se vadă cu tine nu înseamnă neapărat că te vede mireasa lui. Poate fi o chimie sexuală, poate să se hrănește cu energia ta, poate să se simte mândru să fie văzut la braț cu o femeie ca tine. Nimic din toate astea nu are legătură cu iubirea.

Citește și:

4. Îți ascunde informații în momente vitale. Indiferent de situație, un bărbat care te iubește va fi transparent cu tine. Insă cineva care vrea doar să te folosească va crea situații care să favorizeze asta. O stare de panică sau de anxietate te va face mai puțin stăpână pe tine iar lipsa informațiilor, în opinia lui, dependentă de el.

foto main: Fona, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.