Tu a cui aprobare o cauti fara incetare?

Tu a cui aprobare o cauti fara incetare?
Kudika
5 Iulie 2019

De fiecare data cand cautam aprobari in exterior, e ca si cum am sta 3 ore pe banda de alergat de la sala sperand ca ne va duce departe. E un fel de banda a emotiilor care ne tine captivi in acelasi loc. Degeaba ne setam grad de inclinatie mare si depunem mult efort. Adevarul e ca nu ne miscam de pe loc.

Ne straduim mai mult. Ne consumam toata energia pe “banda” aia. Iar la final ajungem sa ne simtim storsi de putere si demotivati. Cautam fara incetare aprobarea celorlalti. Traim pentru acceptarea si recunoasterea meritelor noastre de catre cei jur. Aceasta nevoie sociala normala si comuna tuturor, incepe inca din copilarie.

Cu totii am facut eforturi ca sa luam note bune pentru a le face pe plac parintilor nostri. Recitam frumos poezia pentru mama sau ieseam pe primul loc la competitii pentru tata.

De-a lungul timpului, asta s-a transformat in lucruri mai usor de cuantificat: cata lume rade la glumele tale, cati prieteni ai, ce fel de feedback primesti la job etc. Poate nevoia de validare vine din alte vremuri si e programata in creierul nostru din Antichitate.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto main: Tinnakorn jorruang, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri