Setari Cookie-uri

Tu ce pereche de ochelari alegi azi?

Fiecare gând cu care îți începi ziua este ca o pereche de ochelari. In funcție de la culoarea lentilei, experiențel tale diurne vor avea nuanțe de roz, albasru, verde și poate chiar cenușiu. 

La fel se întâmplă și cu gândul asupra căruia te concentrezi, pentru că îî dai putere, sau cu emoția căreia îi permiți să te domine. Atunci când ești îndrăgostită de un bărbat care este îndrăgosit de tine sau măcar îți dă de înțeles că te place, parcă plutești pe un norișor. Inima stă să îți pleznească de bucurie și nici măcar traficul aglomerat sau colega antipatică nu îți pot schimba starea de spirit. Mai mult decât atât, dintr-o dată devii parcă mai vizibilă. Un domn amabil te lasă să treci în fața lui la coadă la supermarket iar bătrânica de la colțul străzii, care vinde flori, îți dăruiește o lalea pentru că ești foarte frumoasă. Unde mai pui că parcă ai mai mult spor în toate și nu mai este nevoie să stai peste program pentru a-ți termina treaba. Să-ți mai spun de locul de parcare, de regulă ocupat de tot felul de intruși, pe care acum îl găsești liber?

Citește și:

Pe de ală parte, atunci când nici nu te-ai trezit bine și primul gând care îți vine în minte este că astăzi nu ai nici un chef, dar nici un chef, să te duci la serviciu, ziua arată diferit. Gândul ăsta nesuferit are o putere teribilă de a atrage ca un magnet, o mulțime de alte gânduri nesuferite și nemulțumite. Orașul e poluat, ceilalți șoferi se mișcă prea încet, degeaba mergi la sală că nu se vede nimic. Euro a crescut și salariul a rămas pe loc. Bărbații nu mai au nici un fel de maniere iar colegul cel nou are ceva împotriva ta. Iar seara când ajungi acasă, ascensorul nu funcționează. Chiar și când totul pare să fi potrivnic, poți găsi o parte bună a lucrurilor. Un pic de mișcare nu îți strică. Aglomerația în trafic îți dă timp să recapitulezi ce vei spune la ședința de departament.

Citește și:

Și chiar dacă începi ziua cu o pereche de ochelari fumurii, poți oricând să îi înlocuiești cu alții, mai veseli. Așadar, tu ce pereche de ochelari alegi azi?

foto main: Irina Alexandrovna, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.