Kudika
27 Iulie 2019

Iata reteta originala pentru kunefe, cea mai buna prajitura turceasca.

Kunefe cunoscută şi sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, Knafeh Nabulsieh, Peynirli Künefe, cadaif ori cataif este o prăjitură caracteristică bucătăriei orientale (turcă, levantină, ori grecească). Se pare că denumirea de Knafeh Nabulsieh vine de la oraşul Nablus, aflat la aproximativ 60 km nord faţă de Ierusalim şi primele prăjituri de acest gen s-ar fi facut pe la 1400.

După 1575, reţeta a ajuns în tot Imperiul Otoman care controla Palestina în acele vremuri.

Prăjitura numită cataif îşi are originile în Imperiul Otoman. Este un desert tradiţional turcesc, făcând parte din aceeaşi familie cu baclavaua.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Scarc, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: