Setari Cookie-uri

Răul de mașină, explicat de specialiști: de ce trec oamenii, indiferent de vârstă, prin așa ceva

Dacă te numeri printre persoanele care au rău de mașină, atunci știi că o asemnea experiență îți poate ruina toată călătoria. Iată care este cel mai ciudat motiv descoperit de cercetători care îți provoacă acestă stare.

Răul de mașină poate fi un indicator al faptului că mintea ta lucrează așa cum ar trebui. Mai exact, creierul tău are impresia că este otrăvit, motiv pentru care îți induce starea de rău pentru a-ți proteja organismul de efectele unei substanțe otrăvitoare.

Cercetătorii susțin că atunci când te afli în mașină, creierul tău primește semnale mixte cu privire la mediul în care te afli, similare cu cele pe care le primește atunci când corpul tău este otrăvit. Iar vărsăturile reprezintă cel mai simplu mod în care poți elimina neurotoxinele sau substanțele otrăvitoare din organism.

De unde apare răul de mașină

Experții sunt de părere că răul de mașină (sau orice alt tip de rău generat de mișcare) se datorează faptului că oamenii au început acum foarte puțin timp să călătorească prin intermediul acestor mijloace de transport (precum mașini, autobuze, bărci), iar creierele noastre nu s-au adaptat complet.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Tanasan Sungkaew, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.