Setari Cookie-uri

Norme sociale care nu-si mai au rostul in 2019

In anii 1920, pe strazile din New York a avut loc un accident din cauza unei aparitii publice socante: doua femei au iesit la plimbare imbracate cu pantaloni scurti si tricouri. Pe atunci, nu exista ceva mai grav. Aproape 100 de ani mai tarziu, inca suntem condusi de norme sociale care nu-si mai au rostul.

Cateodata ma amuz gandindu-ma cum ar reactiona o persoana ce a trait in secolul trecut daca ar ajunge azi la Mamaia. In plin sezon de terase, cluburi si costume de baie care mai de care mai inexistente.

Va puteti imagina un mesaj nascut din pasiune, sau cum i-am spune noi azi – sexting – trimis acum 100 de ani? “Etatea si zestrea nu conteaza. Toate simturile mele sunt chinuite de gandul la glezna ta sublima”.

Lasand gluma la o parte, sunt foarte fericita ca traim in timpurile astea in care femeile au dreptul sa munceasca, sa voteze, sa poarte ce vor ele si sa sa-si spuna parerile fara sa fie arse pe rug. Ca putem sa iesim in oras fara sa cerem permisiunea unui barbat (in cultura noastra) si ca nu avem nevoie de un tip ca sa fim fericite si independente.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto main:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.