Setari Cookie-uri

Patru trucuri pentru ca mersul la drum lung cu mașina să fie o plăcere

Unul dintre cele mai plăcute moduri de a-ți petrece vacanța de vară poate fi să pleci într-o drumeție cu mașina prin țară alături de partenerul de cuplu sau de familie. România abundă de locuri superbe care merită văzute. Iată patru trucuri pentru a face drumul cu mașina plăcut. 

1. Asigură-te că aveți suficient spațiu pentru distracție

Fiecare familie sau cuplu are anumite activități care îi fac pe parteneri să simtă unul față de celalt. Poate fi vorba de jocuri de societate, lectură, mers la film, ascultat muzică. Dacă veți petrece mult timp pe drum în timpul vacanței, aveți nevoie de spațiu suficient pentru a avea cu voi ceea ce vă face plăcere. Când alegeți un tip de mașină, asigurați-vă că aveți un portbagaj spațios. O mini-remorcă îți va permite să transporți biciclete, echipament penru camping sau alte articole necesare.

2. Fă o listă cu lucrurile pe care doriți să le faceți dar lasă loc pentru surprize

Știți că veți călători de la punctul A la B, dar este posibil să nu știți toate minunile naturale și culturale pe care le găzduiește fiecare oraș sau sat. Așadar, nu planifica totul la minunt. Una dintre cele mai mari daruri ale unei călătorii cu mașina este să descoperi locuri noi care îți taie respirația.

Citește și:

3. Alimentele și gustările fac parte din distracție

Dacă veți vizita diverse localități, asigură-te că încercați delicatese din zonă, în special cele făcute cu produse locale. Gândește-te la brânză și pâine proaspătă dar și la alte delicii locale care încântă corpul, mintea și sufletul.

4. Fă un playlist cu muzica preferată

Pentru că vei petrece mai multe ore pe drum, crearea unui playlist pe gustul vostru este cheia pentru a menține moralul ridicat și a evita să te uiți prea ds la ceas. Poți face diferite play-listuri care să combine preferințele muzicale ale fiecărui participant la drumeție. Le poți combina sau poți crea câte una pentru fiecare. Amintește-ți că muzica nu e totul. Poți asculta un podcast interesant sau poți folosi o aplicație care să vă ajute atunci când vă simțiți nelinișiți sau obosiți prin practicarea unor exerciții simple de respirație. Practicile de mindfulness nu trebuie lăsate acasă atunci când pleci în concediu.

Citește și:

foto main: ImYanis, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.