Setari Cookie-uri

6 Moduri de a detecta un mincinos în doar câteva secunde

Un mincinos se concentrează întotdeauna pe ascunderea adevărului. Din păcate, în fiecare zi, majoritatea oamenilor sunt mințiți de 10 până la 200 de ori - deși multe dintre aceste acte sunt considerate minciuni albe.

Fii atentă la aceste semne.

Conform unui studiu, persoanele străine mint de cel puțin trei ori în primele 10 minute ale întâlnirii.

Iată care sunt cele mai eficiente moduri de a detecta un mincinos în doar câteva secunde:

1. Începe prin a pune întrebări neutre

Pune întrebări de bază, simple (despre vreme, despre planurile pentru weekend sau orice altceva ce ar putea avea un răspuns normal și confortabil). Când persoana răspunde, observă-i limbajul corpului și apoi încearcă să fii atentă la cum se schimbă lucrurile când spune ceva ce consideri că nu este adevărat.

2. Încearcă să fii atentă la mâini și la gură

Potrivit unui studiu, persoanele care doresc să evite răspunsul la o întrebare sau nu doresc să se ocupe de o anumită problemă vor pune mâna la gură - acest gest este o metodă de a încheia conversația (ascunde adevărul și nu vrea să dezvăluie nimic).

Citește și:

3. Fii atentă și la mișcările capului

Atunci când o persoană își mișcă brusc capul când i se adresează o întrebare directă, poate fi un semn că minte. Acest moment are loc chiar înainte ca mincinosul să răspundă.

4. Ascultă tonul, ritmul și modul în care își structurează frazele.

Citește și:

Adesea, când o persoană minte, își schimbă involuntar tonul vocii și ritmul în care vorbește. Poate vorbi mai repede sau mai încet și cu un ton mai înalt sau mai scăzut. De asemenea, propozițiile devin mai complexe pe măsură ce creierul sau lucrează să țină pasul cu povestea pe care o construiește.

5. I se schimbă respirația?

Este o acțiune obișnuită pentru unele persoane de a respira mai greu atunci când mint - și asta deoarece se simt nervoase și încordate. De asemenea, umerii pot avea tendința de a se ridica odată cu schimbarea respirației.

6. Își ascunde mâinile?

Oamenii care mint sunt susceptibili să își ascundă mâinile - fie le pun în buzunare, fie la spate, fie le țin împreunate. Pentru a îți da seama dacă ești sau nu mințită, privește întotdeauna mâinile persoanei cu care vorbești.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.