Setari Cookie-uri

Patru lucruri pe care Bucurestiul si LA le au in comun

Bucurestenii si locuitorii Los Angeles-ului se plang de aceleasi lucruri. Iata care sunt acestea.

Atunci când călătorești în străinatate sau pur și simplu te mulți în altă țară, ai ocazia să constați cât de asemănători sunt oamenii, în ciuda granițelor și a faptului că vorbesc limbi diferie. O conversație auzită astăzi la sală, m-a făcut să îmi dau seama că și bucureștenii și locuitorii Los Angeles-ului se plâng de aceleași lucruri. Iată care sunt acestea dar și ceea ce fac americanii pentru a le depăși.

1. Traficul infernal.

Dacă în București, mașinile se înghesuie pe arterele principale, în zona Los Angeles-ului provocarea cea mare este pe autostrăzi. Localnicii glumesc frecvent pe seama autostrăzii 405, care leagă L.A. de San Diego și care, între 7 și 8 dimineața și 3 și 7 după-amiaza se transformă într-o uriașă parcare. Iar dacă mai are loc și un accident, lucrurile se complică și mai tare. La fel ca și în București, șoferii se bucură de vacanțele școlare ca de un dar de la Dumnezeu. Mulți dintre prietenii mei profită de timpul petrecut în mașina pentru a asculta audio book-uri, a-și suna părinții sau a asculta muzică de relaxare.

Citește și:

2. Prețul benzinei.

California este unul dintre cele mai scumpe state din Statele Unite iar benzina nu face excepție. Cu toate acestea, nimeni nu renunță la mașină (ar fi și complicat datorită faptului că Los Angeles și zonele limitrofe se întind pe suprafețe largi). Costul vieții este un motiv în plus pentru ca fiecare să fie cât mai productiv în domeniul său de activitate sau să vină cu o idee de afacere de succes.

3. Politicienii corupți.

Nu este un secret pentru nimeni faptul că alegerea președintului Trump a scindat familii și a rupt prietenii. Și aici la fel ca și în România, oamenii sunt nemulțumiți de politicieni, guvernator, președinte. Insă își iau în serios rolul de ceățean, merg la vot și se împlică în viața comunității din care fac parte. Mulți americani fac voluntariat și donează pentru cei aflați în nevoiie.

Citește și:

4. Vremea.

Ei bine da, oamenii se plâng de vreme și în California. In iunie este prea înnorat (proverbialul June Gloom) iar în august este prea cald. Insă cu toate acestea, zâmbetul nu le dispare niciodată de pe chip iar amabilitatea este la ea acasă.

foto main: Chones, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.