Setari Cookie-uri

5 Lucruri care te vor elibera de vina pe care o simte sufletul tău

Vina nu este întotdeauna un lucru rațional. Este o greutate care îți va zdrobi sufletul fie că meriți, fie că nu.

Vina pe care o simțim în adâncul sufletului nostru este prețul pe care îl plătim atunci când comportamentul nostru încalcă unul dintre idealurile sau părerile avute. Simptomele variază de la un disconfort emoțional minor până la sentimente substanțiale de îndoială de sine și disperare.

Excesul de vinovăție este unul dintre cele mai grele și nesănătoase greutăți pe care le poate păstra pe suflet o persoană. Este ca și cum ți-ai încărca umerii cu peste 100 de kilograme. O schimbare a modului în care încerci îți înțelegi gândurile te poate ajuta te eliberezi de excesul de vinovăție.

Iată câteva lucruri mărunte care te vor ajuta îți ușurezi mintea:

1. Un suflet care se simte vinovat este mult mai deschis către iubire decât un suflet neîncrezător și lipsit de sentimente. Așadar, în mod invers, este o veste bună dacă simți ai greșit - înseamnă , de fapt, îți pasă și vrei faci mai bine decât ai făcut.

2. Vinovăția nu este un răspuns la tristețea sau furia altor oameni. Este un răspuns la propriile acțiune sau la lipsa acestora. Dacă vinovăția duce la schimbare, atunci poate fi utilă deoarece nu mai este considerată vinovăție, ci începutul cunoașterii și creșterii.

3. Nu există niciun motiv te simți vinovată dacă ai făcut o greșeală sinceră. A face greșeli este omenesc; greșelile fac parte din viață, toată lumea le face.

4. Dacă te simți vinovată pentru ceva ce ai făcut sau nu ai făcut, nu îți fie teamă îți ceri scuze. Scuzele pot părea un semn de slăbiciune, dar a avea curajul mergi la cineva și spui "Îmi pare rău" este o dovadă de curaj incredibil.

5. Când simți toată lumea are ochii pe tine, trebuie știi doar tu ai ochii pe tine. Înțelege asta. Înțelege frica de judecată este rezultatul unei vinovații excesive.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.