Cătina este pe bună dreptate un remediu universal. Această conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, şi de două ori mai multă decât celebrele fructe de Rosa canina. Important este ca amestecul de cătină cu miere să fie ţinut la rece, în perioada de macerare, cât şi după aceea, când este consumat.

Conţine, de asemenea, vitamine şi oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Datorită proprietăţilor sale antioxidante, cătina se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (vindecă virozele respiratorii şi gripă), sănătatea ochilor, prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge şi reducerea inflamatiilor.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: nadianb Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: