Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic. În scop terapeutic se foloseşte rădăcina. Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei si creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele.

De asemenea, are acţiune antimutagenică, anticancerigenă, acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare şi antioxidantă.

Tot turmenicul are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitatea articulaţiilor, tendoanelorsi reduce tumefacţia.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: pixabay

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: