Setari Cookie-uri

4 Moduri de a te proteja de energia negativa a oamenilor din jurul tau

Stiu, este foarte dificil sa traiesti o viata pozitiva cand esti inconjurata de oameni negativi.

Cum te poti proteja de energia negativa a oamenilor din jurul tau.

1. Incepe prin a stabili cateva limite

Nu trebuie sa stai sa asculti de fiecare data povestile lor dramatice. Invata sa stabilesti cateva limite si sa te distantezi atunci cand este necesar. In cazul in care aceasta distantare este pentru moment imposibila, o alta modalitate excelenta de a stabili limite este sa intrebi o persoana negativa cum intentioneaza sa rezolve problema de care se plange. Astfel, se va linisti si va incerca sa se concentreze mai mult pe rezolvare.

2. Nu reactiona din impuls

O reactie este o eruptie "fierbinte", lipsita de gandire, facuta in cateva secunde a emotiei, care de obicei este condusa de ego-ul tau. S-ar putea sa dureze mai mult inainte ca intuitia ta sa preia controlul si sa ofere o anumite perspectiva a situatiei.

Ce ai de facut: atunci cand o persoana are o atitudine negativa, nu raspunde aruncand insulte asupra ei. Pastreaza-ti rabdare si nu te cobori la nivelul sau.

Citește și:

3. Concentreaza-te pe solutii si nu pe probleme

Atunci cand nu exista probleme in jurul lor, oamenii negativi incep sa le creeze sau, si mai rau, ajung sa prelungeasca emotiile negative si stresul de la problemele mai vechi.

Ce ai de facut: Indreapta-ti atentia asupra actiunilor care iti pot imbunatati situatia, creeaza un sentiment de incredere care sa produca emotii pozitive in jurul tau si sa te ajute la reducerea sau chiar eliminarea stresului.

4. Renunta la dorinta de a schimba tendintele negative ale altor persoane

Nu poti schimba oamenii... si nici nu ar trebui sa mai incerci. Fie accepti cine sunt, fie alegi sa traiesti fara ei. Poate suna putin mai dur, insa aceasta este realitatea.

foto main: Stockshakir Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.