Setari Cookie-uri

3 Tipuri de vampiri energetici care îți vor seca sufletul și cum să te aperi de ei

Vampirii energetici sunt la tot pasul. De multe ori aceștia sunt deghizați în cei mai buni prieteni. Pentru binele tău, învață să îi depistezi și să îți protejezi sufletul de ei.

Există cinci semne că ai de-a face cu un vampir energetic - fie că este vorba despre o relație romantică, despre una de prietenie sau despre una între membrii familiei:

- îți simți pleoapele foarte grele;
- ești cu starea de spirit la pământ;
- îți este greu să comunici;
- te simți neliniștită sau deprimată;
- simți ca și cum cineva încearcă să te doboare.

Pentru a îți proteja energia, este important să lupți împotriva acestor vampiri energetici. Următoarele strategii te pot ajută să identifici și să te aperi de ei:

1. Vampirul energetic narcisist

Acest tip de vampir se pune întotdeauna pe primul loc. Totul se învârte în jurul lui, dorește atenție din partea oamenilor și este periculos pentru că îi lipsește empatia și are o capacitate limitată de iubire.

Citește și:

Cum să te protejezi: menține-ți așteptările scăzute, este o persoană limitată emoțional. Încearcă să nu te apropii prea mult de ea pentru că nu îți va împărtăși iubirea și vei avea de suferit.

2. Vampirul energetic victimă

Acest vampir energetic este întotdeauna victimă; lumea întreagă este împotriva lui. Chiar și atunci când se confruntă cu o problemă și tu oferi o soluție eficientă pentru a depăși situația, va spune "Da, dar...." și va găsi o scuză pentru a nu folosi ajutorul tău.

Cum să te protejezi: stabilește limite clare și ferme. Poți spune "Te iubesc, dar nu te pot asculta ore în șir dacă nu vrei să căutăm soluții."

3. Vampirul energetic dornic de control

Acest tip de vampir energetic încearcă obsesiv să te controleze și să îți dicteze ceea ce trebuie să fii, să simți, să trăieșți. Întotdeauna are o părere bine definită despre orice situație, lucru sau persoană. Te va controla invalidandu-ți emoțiile.

Citește și:

Cum să te protejezi: Nu încerca să controlezi o astfel de persoană. Alege să îl asculți dacă simți că trebuie, însă nu îi urma niciodată sfaturile. Îi poți spune: "Apreciez sfaturile tale, dar chiar trebuie să rezolv această situație de una singură."

foto main: Dundanim, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.