Setari Cookie-uri

Cinci calități de bază ale unui partener ideal

Atunci când ne facem lista cu calitățile partenerului ideal ne gândim, în general, la caracter, corp, suflet, statut social. Iată însă alte cinci calități și mai importante. 

Calitatea de bază 1: Capacitatea de a fi deschis

Suntem pe atât de deschiși pe cât suntem de dispuși să ne dezvăluim în fața altora lumea aspecte ale lumii noastre interioare. A fi o persoana deschisă este o dovadă de încredere în sine și onestitate.

Calitatea de bază 2: Capacitatea de a reciproca

Intr-o relație echilibrată, ambii parteneri se află în centrul atenției însă pe rând. Partenerul ideal știe și când te pună pe tine în centrul atenției dar și când este momentul potrivit ca el să fie în centrul atenției. Cei care au probleme în a face asta sunt foarte egocentrici , fie foarte șterși. Niciuna dintre aceste extreme nu favorizează o conexiune la nivel de suflet și un climat intim și iubitor. pentru crearea apropierii.

Citește și:

Calitatea de bază 3: Capacitatea de a accepta informații noi

Mai exact, asta înseamnă că cealaltă persoană ar trebui să poată accepta noi informații despre tine. La începutul unei relații fiecare construiește o imagine ideală în jurul partenerului iar apoi apar problemele dacă aceasta nu corespunde realității.

Pentru ca relația să înflorească este nevoie să vă acceptați și să vă iubiți exacr așa cum sunteți și să simțiți confortabili să fiți complet sinceri unul cu celălalt.

Calitatea de bază 4: Capacitatea de a fi prezent

Capacitatea de a fi prezent înseamnă a fi în momentul de față, concentrat pe ceea ce se întâmplă aici și acum. Poate fi vorba de un simplu gest precum punerea pe silențios a telefonului mobil și acordarea unei atenții depline partenerului. Dar a fi prezent înseamnă mult mai mult. Înseamnă să fie dispus să se schimbe și să se adapteze în fiecare clipă.

Citește și:

Calitatea de bază 5: Abilitatea de a simți și exprima emoțiile

.Este imposibil să te apropii de cineva care fie nu poate își simți sau exprima sentimentele. Poate că acest lucru nu reiese doar dintr-o conversație ocazională așa că îți recomand să fii atentă dacă își exprimă emoțiile și cum anume și le exprimă.

Vezi dacă folosește cuvinte precum iubesc, urăsc, îmi place, mă întristează, mă bucură. De asemenea, exprimarea sinceră a iubirii față de o altă persoană din viața lui- mamă sau soră de exemplu, este un semn excelent că ar putea fi un partener ideal.

foto main: LightField Studios, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.