Setari Cookie-uri

Mesajul unei tinere asistente: Și mie îmi este teamă

Mi-e teamă pentru că masca s-ar putea să nu mi se lipească bine de față sau m-aș fi putut atinge din greșeală de mănușile murdare sau că ochelarii nu mi-au acoperit ochii în totalitate și ar fi putut trece ceva. Sunt obosită fizic pentru că dispozitivele de protecție mă rănesc, costumul mă face să transpir și, odată îmbrăcată, nu mai pot să merg la baie sau să beau ceva timp de șase ore. 

Alessia Bonari este asistentă într-un spital din Milano, zona zero a Italiei. Tânăra a ales să posteze recent pe contul oficial de Instagram o imagine cu ea în care prezintă răni pe față din cauza măștilor chirurgicale pe care le poartă. Fotografia este însoțită de un mesaj în care vorbește despre teama de contaminare cu coronavirusul COVID-19 și frica ei de a merge la muncă.

"Sunt o asistentă care în acest moment se confruntă cu această urgență sanitară. Mi-e teamă și mie, dar nu să merg la cumpărături, ci să merg la muncă. Mi-e teamă pentru că masca s-ar putea să nu mi se lipească bine de față sau m-aș fi putut atinge din greșeală de mănușile murdare sau că ochelarii nu mi-au acoperit ochii în totalitate și ar fi putut trece ceva. Sunt obosită fizic pentru că dispozitivele de protecție mă rănesc, costumul mă face să transpir și, odată îmbrăcată, nu mai pot să merg la baie sau să beau ceva timp de șase ore.

Citește și:

Sunt obosită psihic, la fel ca toți colegii mei care se află în aceeași situație de mai multe săptămâni, dar asta nu ne împiedică să ne facem treaba așa cum am făcut întotdeauna. Voi continua să îmi îngrijesc pacienții pentru că sunt mândră de serviciul meu și îmi iubesc meseria.

Ceea ce le cer celor care citesc această postare este să nu anuleze eforturile pe care le facem, să fie altruiști și să stea în casă, că să îi protejeze pe cei mai fragili. Noi, tinerii, nu suntem imuni la coronavirus și noi putem să ne îmbolnăvim sau, mai rău, să îi îmbolnăvim pe alții. Nu îmi pot permite luxul să mă duc acasă în carantină, trebuie să mă întorc la lucru, să îmi fac datoria. Vă rog să vă faceți și voi datoria!"

Citește și:

foto main: vectorfusionart, Shutterstock

Sono i un'infermiera e in questo momento mi trovo ad affrontare questa emergenza sanitaria. Ho paura anche io, ma non di andare a fare la spesa, ho paura di andare a lavoro. Ho paura perché la mascherina potrebbe non aderire bene al viso, o potrei essermi toccata accidentalmente con i guanti sporchi, o magari le lenti non mi coprono nel tutto gli occhi e qualcosa potrebbe essere passato. Sono stanca fisicamente perché i dispositivi di protezione fanno male, il camice fa sudare e una volta vestita non posso più andare in bagno o bere per sei ore. Sono stanca psicologicamente, e come me lo sono tutti i miei colleghi che da settimane si trovano nella mia stessa condizione, ma questo non ci impedirà di svolgere il nostro lavoro come abbiamo sempre fatto. Continuerò a curare e prendermi cura dei miei pazienti, perché sono fiera e innamorata del mio lavoro. Quello che chiedo a chiunque stia leggendo questo post è di non vanificare lo sforzo che stiamo facendo, di essere altruisti, di stare in casa e così proteggere chi è più fragile. Noi giovani non siamo immuni al coronavirus, anche noi ci possiamo ammalare, o peggio ancora possiamo far ammalare. Non mi posso permettere il lusso di tornarmene a casa mia in quarantena, devo andare a lavoro e fare la mia parte. Voi fate la vostra, ve lo chiedo per favore.

Citește și:

A post shared by Alessia Bonari (@alessiabonari_) on

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.