Setari Cookie-uri

Planeta respiră!

În plină alertă de coronavirus, omenirea încetinește, iar planeta ia o pauză binemeritată.

Este momentul să ne concentrăm puțin pe lucrurile frumoase, să ne descrețim frunțile și să sărbătorim micile bucurii, așa că ne-am gândit să vă prezentăm o veste pozitivă :)

Oamenii de știință sunt de părere că reducerea poluării aerului din China este legată direct de eforturile tuturor de a controla răspândirea coronavirusului.

Pentru câteva săptămâni intreaga țară a luat o pauză - până și transportul a fost blocat. Astfel, mai puține fabrici care funcționează, mai puține mașini pe drumuri, mai puține avioane în aer... toate acestea au scazut radical poluarea, iar cerul a devenit vizibil mai clar, locuitorii din Beijing (unul dintre cele mai poluate orașe din lume) putând vedea din nou soarele.

Nivelurile de dioxid de azot, un poluant care provine în principal din arderea combustibililor fosili, au scăzut cu până la 30%, potrivit NASA.

Citește și:

Sateliții de monitorizare a poluării de la NASA au emis două imagini care arată o schimbare semnificativă a nivelului de dioxid de azot în aer în țară între începutul anului și sfârșitul lunii februarie.

Prima imagine arată zone întinse de poluare în marile orașe - Beijing, Shanghai și Hong Kong. În a doua imagine putem vedea clar că cea mai mare parte a poluării a dispărut.

foto main: Romolo Tavani, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.