Setari Cookie-uri

Avertismentul italienilor pentru cei care (ÎNCĂ) cred că ne confruntăm cu o banală răceală

Mesaje urgente de la italieni pentru toți cei care cred că COVID-19 e o joacă

Atunci când autoritățile au început să anunțe extinderea coronavirusului în întreaga țară, Olmo Parenti, la fel ca mulți alți cetățeni italieni, nu a luat în considerare sfaturile - "Eu și prietenii mei am cam râs de puținele persoane care chiar au crezut că această problemă este una foarte serioasă." - a declarat Parenti pentru The Atlantic.

Câteva zile mai târziu, Parenti a simțit că trăiește într-o altă versiune a realității - una distopică. Numărul de cazuri cu oameni infectați de coronavirus a crescut dramatic. Întreaga țară s-a oprit. Spitalele au fost supraaglomerate, iar medicii nu mai făceau față încât au fost nevoiți să ia decizii de neimaginat: care dintre pacienții aflați în stare critică trebuie să fie trecuți pe ventilator mecanic și care nu.

Citește și:

"Am citit că Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Franța au reacționat fix ca noi când au apărut și la ei cazuri cu cetățeni infectați cu COVID-19. Am decis că trebuie să facem ceva în acest sens" - a mărturisit Parenti.

Parenti le-a cerut tuturor prietenilor săi aflați în carantină să se filmeze și să vorbească cu ei înșiși, să își dea sfaturi pe baza comportamentului avut cu privire la coronavirus.

Filmulețul se numește "10 zile mai târziu" și vine cu mesaje de la zeci de italieni care oferă avertismente din viitor, care vorbesc despre măsurile de precauție pe care ar fi trebuit să le ia.

"Asta nu este o tâmpenie cum credeai tu."

"Cel mai rău scenariu? Fix asta se va întâmpla!"

"În prezent există adolescenți care sunt intubati și sunt la terapie intensivă." - sunt câteva dintre mesajele pe care urmează să le auziți în video-ul de mai jos.

Citește și:

foto main: art of line, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.