Setari Cookie-uri

Sauna și inhalarea de aer cald distrug coronavirusul? Ce spun autoritățile

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a postat recent pe pagina oficială de Facebook un mesaj în care este menționat faptul că nici inhalarea de aer fierbinte și nici sauna nu distrug coronavirusul.

În ultimele zile au circulat pe internet câteva materiale în care ni se recomandă ca în fiecare seară să facem inhalări cu aer fierbinte și puțină sare nu doar pentru a ne proteja, ci și pentru a ucide ccoronavirusul.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a postat recent pe pagina oficială de Facebook un mesaj în care este menționat faptul că nici inhalarea de aer fierbinte și nici sauna nu distrug coronavirusul.

"O informație fals atribuită Organizației Mondiale a Sănătății circulă pe internet în ultimele zile. Conform acesteia, inhalarea de aer cald din interiorul unei saune sau cu ajutorul unui uscător de păr poate ucide coronavirusul înainte ca acesta să producă infecția. Acest tip de informație se încadrează în categoria de știri false care oferă soluții mult simplificate pentru probleme cu o complexitate mare.

Nu există dovezi științifice care să confirme distrugerea coronavirusului aflat deja în căile respiratorii prin inhalarea de aer fierbinte. Practici neobișnuite, precum inhalarea de aer fierbinte cu ajutorul unui uscător de păr, pot provoca accidente sau leziuni neprevăzute.

Este foarte important să ne informăm din surse oficiale și verificate științific. Nu vă lăsați păcăliți de promisiunile miraculoase care circulă pe internet.

Citește și:

Cele mai importante măsuri de prevenție pentru infecția cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane și spălatul pe mâini, cel puțin 30 de secunde, ori de câte ori este necesar."

În această perioadă în care toată lumea face tot posibilul să se protejeze de coronavirus, este foarte important să ne informăm din surse oficiale. Iată aici lista de unde ne putem informa >> Surse sigure: Care sunt recomandarile Ministerului sanatatii pentru noul coronavirus.

Alte sfaturi pe care ar fi bine să le luăm în considerare potrivit Ministerului Sănătății:

Spălați-vă mâinile de multe ori;
Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecțîi respiratorii acute;
Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile.
Ce poți face ca să nu îți mai atingi fața.

Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
Produsele ”MADE în CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puțin 14 zile;
Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Citește și:

foto main: napocska, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.