Setari Cookie-uri

Stăm acasă, aproape de artă, cu MNAR

Tururi virtuale tematice, cursuri pentru copii, cataloage online disponibile gratuit și o revistă trimisă săptămânal pe email abonaților la newsletter.

comunicat de presa:

Toate fac parte din activitățile pe care Muzeul Național de Artă al României le desfășoară online în perioada în care muzeul este închis ca măsură de prevenție a răspândirilor infectărilor cu COVID-19, din dorința de a face autoizolarea mai plăcută pentru iubitorii de artă.

Astfel, în fiecare zi de miercuri, pe pagina de Facebook a muzeului se postează un tur virtual tematic, cu o selecție de lucrări din patrimoniul muzeului care se înscriu în subiectul ales. Primele două tururi, apreciate de persoanele care urmăresc pagina, au avut ca teme „lucrări cu animale de companie” și „200 de ani de la descoperirea sculpturii Venus din Milo”. Săptămâna aceasta vor fi aduse împreună lucrări realizate de la fereastra artistului, amintindu-ne că și în interior putem găsi inspirație și bucurie.

Citește și:

Mai mult, MNAR s-a gândit și la cei mici, pentru care statul în casă este cu atât mai dificil, și începând de sâmbătă, 18 aprilie 2020, va posta săptămânal pe perioada carantinei un clip educativ, pe teme legate de turul virtual al săptămânii respective, ajutându-i pe copii să devină creatori la rândul lor.

Celor care doresc să profite de această perioadă pentru a citi mai mult, MNAR le-a pus la dispoziție, pe site-ul instituției, o parte dintre cataloagele publicate de-a lungul timpului, care pot fi acum răsfoite gratuit. Cu această ocazie, muzeul a făcut publică, pentru prima dată, o selecție din volumul „Corneliu Baba și elevii săi”.

De asemenea, newsletterul trimis săptămânal abonaților a fost transformat într-o revistă ce reunește o parte dintre informațiile oferite pe parcursul săptămânii respective.

Citește și:

Dacă toate acestea v-au convins să urmăriți îndeaproape activitatea online a Muzeului Național de Artă al României, iată care sunt canalele prin care puteți face acest lucru:

Site: http://mnar.arts.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei/

Instagram: https://www.instagram.com/muzeulnationaldearta/

Newsletter: https://www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei/app/100265896690345/

#StamAcasa #aproapedeARTA cu #MNAR

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.