Setari Cookie-uri

3 Obiceiuri toxice care te împiedică să fii fericită

Ceea ce vedem în viață - cum ne simțim cu privire la propria persoană, la viețile noastre și la oamenii din jurul nostru - depinde foarte mult de modul în care gândim.

1. Pofta interioară de a controla lucrurile pe care nu le poți controla

Renunță la control... pentru că viață înseamnă libertate.

Adevărul este că există atât de multe lucruri în viață pe care nu le putem controla, nu are sens să ne pierdem toată energia cu ele, neglijând astfel ceea ce putem controla și ce poate face o schimbare semnificativă și frumoasă în viitorul nostru.

Putem alege ce să facem cu timpul nostru. Putem alege să fim recunoscători pentru tot ce avem. Putem alege oamenii pe care să îi păstrăm în viața noastră. Putem alege pe cine să iubim. Putem alege să ne apreciem pe noi înșine pentru ceea ce suntem. Putem alege cum să răspundem la surprizele și dezamăgirile vieții atunci când acestea apar și dacă le vom vedea ca fiind blesteme sau oportunități pentru creșterea personală.

Citește și:

2. Rezistența pe care o ai la realitatea actuală a vieții tale

Când viața trebuie să fie într-un anumit mod pentru a fi suficient de frumoasă pentru tine, te închizi instantaneu și te îndepărtezi de toate oportunitățile reale și prezente disponibile - îți petreci întreaga energia mentală rezistând vieții mai degrabă decât să profiți de ea.

Îți poți elibera mintea. Atunci când alegi în mod conștient să renunți la modul în care ar trebui să fie lucruile, îți eliberezi mintea pentru a face față schimbărilor, provocărilor și haosului neașteptat al vieții în cel mai eficient mod posibil. Creezi spațiu pentru acceptare, învățare și creștere. Înveți din greșelile tale și din greșelile altora. Vezi lumea altfel. Și, treptat, îți permiți să mergi mai departe cu o minte clară și concentrată. Tot ce trebuie să faci este să accepți ce este, să dai drumul la ce a fost și să ai credință în ce va fi.

Citește și:

3. Participarea și implicarea în dramele inutile

Drama este pur și simplu consecința conflictelor noastre interioare cu incidentele exterioare. Drama prin care treci într-un moment dat nu este alimentată de cuvintele sau faptele altora sau de alte surse externe... este alimentată în primul rând de mintea ta care dă importanță dramei.

Problema este că ținem prea strâns de idealurile care nu corespund realității. În mintea noastră, ne-am stabilit în mod subconștient așteptări despre ceea ce ne dorim de la alți oameni, ce vrem de la noi și cuma r trebui să fie munca noastră, relațiile și viața noastră. Atașamentul nostru față de idealurile noastre stârnește anxietate în mintea noastră și stres în viața noastră.

foto main rudall30, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.