Setari Cookie-uri

15 Lecții de viață de la Maya Angelou care să te ajute în momentele dificile

Aşteaptă-te la ce-i mai bun, pregăteşte-te pentru ce e mai rău. Viaţa este şocantă, dar niciodată nu trebuie să pari şocat. Oricât de rău ar fi, ar fi putut fi chiar mai rău şi oricât de bine ar fi, ar fi putut fi şi mai bine.

Citește-le când simți nevoia. Îți vor face foarte mult bine.

1. Dragostea nu recunoaşte nici un fel de bariere. Ea sare peste şanţuri, peste garduri, trece prin pereţi pentru a ajunge, plină de speranţă, la destinaţia sa.

2. Am învățat că oamenii vor uita ceea ce spui, vor uita ceea ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată felul cum i-ai făcut să se simtă.

3. Am învăţat că în fiecare zi ar trebui să întinzi mâna şi să atingi pe cineva. Oamenii au nevoie de o îmbrăţişare călduroasă sau doar de o bătaie uşoară şi prietenească pe umăr.

4. Am învăţat că, ori de câte ori decid ceva cu inima deschisă, iau de obicei decizia potrivită.

5. Indiferent de ceea ce se întâmplă, indiferent de cât de rea pare ziua de astăzi, viața merge în mod sigur mai departe, iar mâine va fi mai bine.

Citește și:

6. Viața nu se măsoară după numărul de respirații, ci după numărul momentelor care-ți taie respirația.

7. Fiecare om merită o zi de pauză în care să nu se confrunte cu probleme şi în care să nu caute soluţii.

8. Dacă nu îți place ceva, schimbă-l. Dacă nu poți schimba, schimbă-ți atitudinea. Misiunea mea în viață nu este să supraviețuiesc, ci să mă străduiesc cu pasiune, cu compasiune, cu umor și stil.

9. Adu-ți aminte că oamenii te vor judeca după acțiunile tale și nu după intenții. Poți avea o inimia de aur, dar la fel are și un ou fiert tare.

10. Sunt convinsă de acest lucru: Binele făcut oriunde este bine făcut peste tot. Pentru schimbare, începe prin a vorbi oamenilor, mai degrabă decât să treci pe lângă ei de parcă ar fi pietre care nu contează. Atât timp cât respiri, nu este niciodată prea târziu să faci bine.

Citește și:

11. Nu poţi controla toate evenimentele care ţi se întâmplă, dar poţi decide să nu fii îngenuncheat de ele.

12. Aşteaptă-te la ce-i mai bun, pregăteşte-te pentru ce e mai rău. Viaţa este şocantă, dar niciodată nu trebuie să pari şocat. Oricât de rău ar fi, ar fi putut fi chiar mai rău şi oricât de bine ar fi, ar fi putut fi şi mai bine.

13. Avem nevoie unul de altul aşa cum avem nevoie de pământul pe care îl împărţim.

14. Viața îl iubește pe cel care o trăiește.

15. O pasăre cântă nu pentru că are un răspuns, ci pentru că are un cântec.

foto main: Berkomaster, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.