"Mă simt fără energie. Nu mai am chef de nimic. Sunt blocată în această viață. Văd doar griji, probleme și frustrare. Nu mai pot duce." - ți se par cunoscute aceste cuvinte?

Iată câteva lucruri importante pe care trebuie să ți le amintești atunci când nu mai găsești motive pentru a zâmbi. Ține cont de ele, te vor ajuta în momentele mai puțin frumoase:

1. Nu greutatea te doboară, ci modul în care alegi să o porți. Poți folosi durerea și frustrarea pentru a te motiva mai degrabă decât pentru a te enerva.

2. Tu controlezi modul în care privești viața. Lucruri frumoase se întâmplă în momentul în care începi să te distanțezi de gândirea negativă.

3. Întotdeauna ai de ales. Alege să fii în continuare o persoană pesimistă și vei găsi o mulțime de motive pentru a fi nefericită. Alege să fii pozitivă și vei găsi o mulțime de motive pentru a merge mai departe și a zâmbi.

4. Cea mai puternică armă împotriva stresului și a descurajării este capacitatea noastră de a alege un gând asupra altului. Antrenează-ți mintea să vadă binele din orice situație.

5. Unul dintre cele mai satisfăcătoare și importante momente din viață este cel în care în sfârșit găsești curajul de a da drumul la lucurile pe care nu le poți controla.

6. Nu este niciodată în interesul tău să petreci mult timp cu oameni care încearcă în permanență să te descurajeze, să te pună la pământ, să te facă să te simți nesemnificativă.

7. Să rămâi concentrată doar pe probleme (fără a căuta, de fapt, o rezolvare), este o utilizare greșită a energiei tale incredibile. În loc să îți imaginezi ce este mai rău, imaginează-ți ce este mai bun și ce poți face pentru a rezolva situația în care te afli.

foto main: michi4474, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: