Setari Cookie-uri

Singurul secret pe care trebuie să îl știi pentru a trece peste situațiile dificile (și zilele cu adevărat grele)

Cea mai ascuțită armă pe care o avem împotriva anxietății, negativității și stresului este capacitatea noastră de a alege un gând în detrimentul altuia.

Experiența umană este plină de dragoste, pasiune, creativitate, bucurie, conexiune, compasiune, ras. Însă, pe măsură ceînvățăm, evoluăm și creștem prin momentele frumoase și coborâșurile vieții, experiența noastră include, de asemenea, o mulțime de situații dificile care ne înnegresc sufletul.

În momentul de față, este foarte important să nu permiți dificultăților vieții să pună stăpânire pe inima ta.

Gândește-te la cele mai dificile situații prin care ai reușit să treci în trecut. Cel mai probabil că făcând asta creezi câteva sentimente destul de incomode. Dar este adevărat, ai reușit să treci peste tot... și ești aici. Vei reuși să mergi mai departe și de acum înainte.

Care este secretul pentru a depăși o perioadă dificilă? Foarte simplu: Permite-i prezentul să fie.

Citește și:

Lucrul pe care trebuie să ți-l amintești clipă de clipă este că ești acolo unde ești pentru un motiv, iar ceea ce faci în prezent este absolut esențial. Pentru că ACUM este viața ta, este singura clipă care există, este singurul moment garantat pentru tine. Nu ești pe drum către o altă viață. Nu mergi într-un loc mai important. Prezentul nu este doar un pas, este destinația finală. Acest moment este locul în care stă oportunitatea vieții tale. Acest moment este viața ta. Poate că este evident, dar uităm atât de des și, pe deasupra, nici măcar nu recunoaștem.

Suntem atâția cei care în fiecare zi considerăm că prezentul nu este suficient - așa cum viața noastră de acum nu este demnă de prezența noastră deplină. Și din această cauză ajungem să fim aspri cu noi înșine și, cel mai important, să ratăm frumusețea actuală a vieții.

Citește și:

Dar dacă am face exact contrariul?

Dacă am accepta acest moment - indiferent de cât de imperfect este el - că fiind suficient pentru noi?

Cum ar fi dacă am accepta răul și binele, amăgirile și lecțiile, rănile sufletului cu bucuriile inimii, anxietatea și zâmbetul... toate ca parte a unui cadou pe care Universul ni-l oferă în acest moment? Cum ar fi dacă am lua o pauză de la tot ce facem și am fi recunoscători pentru viața pe care o avem?

Nu-i așa că am avea mai multe povești frumoase de prețuit și de împărtășit?

foto main: Rassamee Design, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.