Setari Cookie-uri

Lectii pe care copiii le invata dupa un divort

Divortul nu este neaparat o tragedie. Copiii nu raman marcati pe viata, mai ales avand in vedere ca nu trag dupa ei dorinta de a avea o copilarie perfecta, amintiri si poze de revista.

Sufera, pun intrebari, se adapteaza la noua situatie, dar nu raman cu un handicap emotional, mai ales daca atat ei, cat si parintii fac un efort pentru a face intreg procesul mai putin dureros.

Unele despartiri sunt de-a dreptul sfasietoare, la fel cum sunt si povestile in care parintii au stat impreuna si au decis sa fie nefericiti la comun, “de dragul copiilor”. N-am sa ma dau atotstiutoare intr-ale dramelor de familie, dar va rog sa ma credeti, ca orice alt copil crescut dupa revolutie, am cunoscut destule.

Momentul divortului este unul greu. Insa dupa discutia avuta, copilul nu ramane cu “inima franta”. Asta e o expresie din vocabularul adultilor. Copiii nu au sabloane predefinite despre ce inseamna o familie sau o imagine romantata a realitatii. Se adapteaza la noua ordine a lucrurilor mai usor decat credem.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto main: Lucien Fraud, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.