Setari Cookie-uri

Discovery Channel documentează lansarea istorică a rachetei SpaceX, cu echipaj uman la bord

Lansare spațială: America, o nouă misiune va fi transmis și în România duminică, 14 iunie, ora 21:00, după evenimentul de lansare live de pe 30 mai 

comunicat de presa:

Emisiunea este urmată de NASA și SpaceX: Călătoria în viitor, un documentar de două ore despre eforturile SpaceX de a deveni prima companie privată care să trimită astronauți în spațiu

Echipa Discovery Channel a documentat istoria în timp real, odată cu lansarea de pe 30 mai a navei Crew Dragon a SpaceX, de la centrul spațial Kennedy. Evenimentul a marcat prima misiune spațială din ultimii nouă ani a unei nave care părăsește teritoriul Statelor Unite ale Americii cu obiectivul de a ajunge pe orbita Terrei. Evenimentul va fi difuzat în premieră în România, duminică, 14 iunie, ora 21:00, la Discovery Channel.

Echipele Discovery și Science Channel au petrecut peste un an documentând eforturile SpaceX de a deveni prima companie privată care să trimită astronauți în spațiu. Evenimentul special live a oferit atât acces la imaginile din cadrul lansării, cât și informații de specialitate de la fondatorul și inginerul șef al SpaceX, Elon Musk, sau de la ceilalți profesioniști ai sectorului aerospațial, în cadrul unui documentar special.

Citește și:

Pe parcursul celor două ore ale documentarului, vor fi prezentate proiecte științifice și inginerești incredibile, realizate de SpaceX, ce au stat la baza acestui moment istoric, telespectatorii având șansa de a trăi o experiență inedită chiar din confortul casei lor.

Documentarea evenimentului va purta fanii de-a lungul misiunii de trimitere a astronauților Bob Behnken și Doug Hurley către Stația Spațială Internațională pe o navă Dragon Space Crew. Misiunea, cunoscută sub numele de Demo-2, a folosit o rachetă Falcon 9, construită tot de SpaceX, pentru a o propulsa. Emisiunea va cuprinde comentarii ale astronauților, inginerilor și ai altor invitați speciali, precum și momentele captivante din timpul lansării de la Kennedy Space Center, NASA.

După această emisiune, va urma și un documentar de două ore, realizat în parteneriat cu The Washington Post și scriitorul Christian Davenport, a cărui experiență i-a permis să obțină acces în interiorul SpaceX, precum și un interviu special cu fondatorul și inginerul șef al companiei, Elon Musk, surprinzând poveștile incredibile despre această realizare istorică.

Citește și:

Lansare spațială: America, o nouă misiune este produs de Storied Media Group pentru Discovery Channel de către producătorii executivi: Aaron Fishman, Todd Hoffman și Michael Miller. Echipa de producători Discovery include nume precum: Wyatt Channell, Gretchen Eisele, Scott Lewers și Caroline Perez.

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.