Setari Cookie-uri

3 Moduri eficiente de a ține piept oamenilor dificili

Este greu să faci alegeri înțelepte într-o situație tensionată. Dar atunci când alegi să te detașezi, ajungi să îți îmbunătățești propria viață și să îți continui drumul care îți este destinat ție. 

Indiferent de vârsta pe care o avem, de statutul social și chiar și de credință, întotdeauna vor exista în jurul nostru niște oameni dificili care nu își vor dori altceva decât să ne creeze probleme. Uneori este vorba despre colegul de la locul de muncă, alteori despre vecinii din bloc, cunoștințele din cercul de prieteni sau chiar membrii familiei.

Oameni dificili vor exista întotdeauna în această lume, însă la tine există puterea de a alege modul în care le vei răspunde. Îi lași să te rănească? Sau alegi să transformi acea putere în creștere și în forță personală? Îi lași să câștige? Sau alegi să te îndepărtezi de ei și să câștigi tu?

Este greu să faci alegeri înțelepte într-o situație tensionată. Dar atunci când alegi să te detașezi, ajungi să îți îmbunătățești propria viață și să îți continui drumul care îți este destinat ție.

Citește și:

Iată ce ai de făcut:

1. Încearcă să te detașezi de părerile altor oameni

Nu ai cum să controlezi toate lucrurile pe care oamenii le fac, le decid și le spun. Modul în care oamenii te tratează este problema lor, însă modul în care răspunzi este problema ta. Încă un lucru pe care trebuie să ți-l amintești: lucrurile pe care oamenii ți le fac ție spun mult mai multe despre ei decât despre ține. Reacțiile lor față de ține vizează perspectivele, părerile și experiențele lor trecute.

2. Urează-le o zi bună și mergi mai departe

Nu îți coborî standardele. Amintește-ți că nu există niciun motiv pentru a te aștepta ca alții să te trateze așa cum îi tratezi tu pe ei - nu toată lumea este ca tine. De asemenea, nu uita nici faptul că fiecare om are propria poveste - nu știi prin ce a trecut cineva sau nu știi dacă are o zi foarte proastă.

Citește și:

3. Fă-i să înțeleagă că ție nu îți pasă

Aceasta este în esență ultima soluție. Dacă ai încercat să comunici respectuos cu o persoană dificilă și să te distanțezi de ea, însă insistă să îți facă rău, este timpul să alegi să vorbești și să îi spui că nu îți pasă. Nu uita să îți vezi în continuare de viața ta și că părerile, acțiunile și deciziile altor persoane nu trebuie să te afecteze sub nicio formă.

foto main: Milles Studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.