Când nu ştii cât valorezi, aştepţi că alţii să te valorizeze. Când nu te iubeşti, aştepţi că alţii să te iubească. Când nu ştii să dai un sens vieţii tale, aştepţi ca alţii să îţi ofere o direcţie. Când renunţi la puterea ta personală, o predai altora, iar ei îţi vor dicta cum să trăieşti. Când nu îţi asumi responsabilitatea vieţii tale, devii dependent de cei din jurul tău. Consecinţa acestor atitudini este că te pierzi pe tine, faci compromisuri şi sacrificii care te îndepărtează din ce în ce mai mult de tine însuţi, trăieşti o viaţă la voia întâmplării şi în funcţie de nevoile, aşteptările şi dorinţele egoiste ale celor din jur. Asta este ceea ce vrei de la tine însuţi şi de la viaţa ta? Îmi imaginez că nu... Şi atunci, ce mai aştepţi? Răspunsurile sunt întotdeauna la tine: iubeşte-te, preţuieşte-te, crede în tine, fii autonom şi independent, fă-ţi un plan de viaţă şi urmează-l pas cu pas. Viaţa ta îţi aparţine! Trăieşte conştient!

Iată ce se întâmplă în momentul în care începi să te iubești mai mult pe tine:

1. Vei începe să te simți mai responsabilă pentru viața ta. Înțelegi că dorințele și nevoile tale sunt importante și trebuie să începi să le onorezi. Pentru că doar așa vei fi cu adevărat fericită.

2. Vei stabili limite mai puternice între tine și oamenii toxici. Dacă nu vei reuși să îi scoți definitiv din viața ta, vei alege să te îndepărtezi de ei pentru că îți vei da seama că aduc doar emoții și sentimente grele în jurul tău.

3. Nu vei mai căuta aprobare de la nimeni... pentru că singura persoană de la care ai nevoie de aprobare ești tu. Te accepți așa cum ești și te iubești necondiționat. Nu îți mai pasă de ce spun sau zic oamenii din jurul tău și încerci să trăiești o viață după cum îți dictează sufletul.

4. Vei începe să iei decizii mai curajoase și mai conștiente. Dragostea de sine îți va oferi curajul să scapi de lucrurile care nu îți mai servesc și să faci loc lucrurilor care te vor ajuta să crești.

5. Vei dezvolta o relație foarte puternică cu tine însăți. Vei deveni propria ta prietenă. Vei începe să te simți mai în siguranță cu tine însăți. Vei crede mai mult în tine. Te vei înțelege la un nivel foarte profund.

6. Nu vei mai căuta fericire în stânga și în dreapta. Nu ai nevoie de un bărbat pentru a fi fericită. Toată dragostea de care ai nevoie este deja în sufletul tău.

foto main: Beskova Ekaterina, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: