Setari Cookie-uri

Semne ale unui parinte toxic care de multe ori trec neobservate

Poate pare nedrept sau nefiresc sa auzi un adult care nu este parinte vorbind despre cum crede el ca e mai bine sa-ti cresti copiii si la ce sa fii atent. Pentru unii, e ca si cum ar lua lectii de fotografie de la un nevazator. Nu uitati insa ca un om care a crescut intr-o familie dificila identifica imediat semnele unui parinte toxic, chiar si de la distanta.

Majoritatea parintilor au intentii bune si nu doresc decat binele copiilor lor. Uneori poti identifica usor un comportament toxic al unor parinti, iar acesta nu e musai sa fie unul intentionat sau constientizat. Repercusiunile sunt, totusi, la fel de dureroase.

Daca ai avut experiente asemanatoare cu cele prezentate mai jos, in copilarie, cel mai probabil ai fost crescut de un parinte toxic. Uite ce sa cauti prin amintiri:

Dorintele parintilor au fost mereu inaintea alor tale. Daca-ti aduci aminte ca ai invatat sa canti un instrument muzical numai de dragul unuia dintre parinti, daca ai mers la scoala cutare pentru ca asa a vrut tata, ai abandonat un vis pentru ca asa a zis mama ca e mai bine, astea sunt semne de alarma.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto main: altanaka, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.