Setari Cookie-uri

Nu mai încerca să schimbi pe nimeni. Acceptă lumea și oamenii așa cum sunt ei

Nu este datoria ta să schimbi alte persoane. Schimbă-te pe tine și așteaptă să vezi schimbarea și în cei din jurul tău.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să încetezi să mai încerci să schimbi oamenii:

1. Avem gânduri, păreri, vieți diferite

Fiecare persoană vede lumea în mod diferit. Poate că citești foarte bine mintea unei persoane, poate că știi pe cineva extrem de bine, însă niciodată nu poți ști ce este cu adevărat în mintea sa. Cum se vede ea însăși, ce planuri are, cum își vede viitorul. S-ar putea să încerci să schimbi ceva care chiar nu există.

2. Dorința de a schimba pe cineva este un gest egoist

Tu încerci să schimbi o persoană în funcție de preferințele tale. Și da, este un gest egoist. Poate că unele schimbări ar fi bune pentru ea, însă nu poate schimba faptul că îți dorești asta în efortul de a te face pe tine mai fericită.

Citește și:

3. Nu poți deține controlul asupra vieții unei alte persoane

Unii oameni încearcă să fie factori de decizie și să conducă viața altora. Iată o variantă mult mai bună - de ce nu îți schimbi puțin perspectiva? Ți-ar plăcea să simți că cineva încearcă să te schimbe?

4. Trebuie să înveți să îi tratezi pe cei din jurul tău așa cum vrei să fii tratată

Tu nu vrei ca cineva să se impună în fața ta și să îți ceară să te schimbi. Este important ca într-o relație (de orice fel) să înveți să accepți oamenii pentru ceea ce sunt. Dacă simți că poți fi un exemplu, atunci schimbă-te tu și așteaptă să vezi schimbare și la cei din jur. Însă, dacă nu se întâmplă nimic, nu forța lucrurile.

5. Devii o persoană care începe să manipuleze

Citește și:

Într-o relație sănătoasă, oamenii se acceptă pentru ceea ce sunt - se iubesc, se respectă, se apreciază și se susțin reciproc. Însă, atunci când vrei să schimbi o persoană este ca și cum nu ai mai accepta-o pentru ceea ce este și îți dorești să o pliezi după preferințele, dorințele și ideile tale cu privire la viață - iar asta înseamnă manipulare.

6. Fiecare persoană are propria viață

Nimeni nu se naște pentru a fi controlat de cineva, pentru a fi marioneta unei alte persoane. Nimănui nu i-ar plăcea să simtă că nu deține controlul asupra propriei vieți, asupra propriilor decizii. Acesta este un motiv întemeiat pentru care nu ar mai trebui să încerci să schimbi alte persoane. Trăiește-ți viața ta și lasă-le și pe ele să și-o trăiască pe a lor.

Citește și:

foto main: Divine Studios, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.