Setari Cookie-uri

Atașamentul nu înseamnă dragoste. 3 Moduri de a iubi cu adevărat

În iubire nu contează vorbele, ci acțiunile.

Încă de mici suntem învățați că trebuie să ne atașăm de tot ce este în jurul nostru - suntem atașați de oameni, de locuri, de lucrurile pe care le avem și chiar de anumite situațîi.

Cel mai important și mai dureros lucru este faptul că suntem învățați să ne atașăm de oamenii de care suntem îndrăgostiți. Însă atașamentul nu este iubire - este o manifestare a obiectivizării unei alte ființe umane.

Care sunt cele 3 moduri sănătoase de a iubi cu adevărat?

1. Practică conectarea reală în locul codependenței

Când ajungi să îți investești sufletul mental, spiritual și emoțional în relația cu partenerul de cuplu, creezi o interdependență sănătoasă - aceasta încurajează sentimentele de iubire, dragostea de sine, sprijinul și conectarea reală.

Citește și:

Cu toate acestea, este foarte important să nu oferi prea mult și să respecți limitele partenerului tău pentru că, în caz contrar, vei ajunge în cealaltă zonă - cea a furiei, a resentimentelor și a regretelor.

2. Respinge complet teama de a îți pierde partenerul

Dacă întrebi majoritatea persoanelor aflate într-o relație care este cea mai mare frică a lor, acestea vor răspunde cu "pierderea persoanei iubite".

Îți poți pierde partenerul în multe feluri diferite, însă această teamă este o idee nerealistă care se înrădăcinează în atașamentul și în posesia oamenilor.

Respinge complet teama unei pierderi viitoare și bucură-te de momentele pe care le petreceți împreună astăzi.

3. Nu uita niciodată de tine

Citește și:

Iată adevărul final despre fericire - nimeni nu ți-o poate oferi în afară de tine.

Fericirea nu are legătură cu o persoană din jurul tău - nici cu partenerul de cuplu, nici cu familia și nici cu prietenii. Nu are legătură cu bunurile pe care le deții, cu casa în care locuiești sau cu banii pe care ii ai în contul de economii.

Fericirea este legată de tine. Așadar, nu mai acționa ca și cum te-ai baza pe oamenii din jurul tău să aducă fericirea în viața ta; tu singură trebuie să ți-o oferi. Pentru a fi fericită alături de altcineva trebuie ca mai întâi să înveți să fii fericită de una singură.

foto main: Divine Studios, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.