Setari Cookie-uri

Avantajele și dezavantajele unui aspirator fără sac

Un aspirator fără sac este oarecum o inovație în lumea aspiratoarelor.

Iar ele au câștigat teren în fața aspiratoarelor convenționale, indiferent dacă oamenii le-au găsit mai ușor de utilizat, curățat și întreținut sau pur și simplu urăsc să trebuiască să schimbe (și să rămână fără) sacii de înlocuire atunci când le e lumea mai dragă.

Avantajele unui aspirator fără sac

Aspiratoarele fără sac au fost primite cu destul de mult entuziasm de consumatori și există multe motive pentru acest lucru. Deși variază de la model la model, următoarea listă prezintă cele mai comune avantaje ale unui aspirator fără sac.

1. Mai puțin scump

După ce a fost achiziționat, un aspirator fără sac este mai puțin costisitor de utilizat și de întreținut decât omologul său cu sac. Acest lucru este determinat în principal de faptul că nu va mai fi nevoie să cumperi în mod repetat tot mai mulți saci doar pentru a folosi aspiratorul.

Citește și:

De asemenea, recipientul în care sunt colectate murdăria și resturile este mai eficient. Acest recipient de pe un aspirator fără sac poate fi golit din nou și din nou fără a fi nevoie de înlocuire și durează toată viața aparatului.

2. Ușor de știut când să îl golești

Recipientele transparente sunt un standard pe un aspirator fără sac, ceea ce face ușor de observat când trebuie golite. De asemenea, este ușor să vezi dacă aspiratorul funcționează la fel de eficient cum ar trebui, așa cum poți vedea dintr-o privire dacă adună sau nu mizerie.

Să nu mai spunem de asemenea că poate fi satisfăcător să vezi în mod clar cum aspiratorul tău aspiră murdăria. O asemănare pe care o au aspiratoarele fără sac cu omologul lor este că, cu cât recipientul colector este mai plin, cu atât va deveni mai puțin eficient atunci când vine vorba de colectarea murdăriei și a resturilor. Acest lucru poate fi ușor evitat cu un aspirator fără sac prin golirea frecventă a conținutului său, în special pentru simplul motiv că este ușor să vezi când se umple.

Citește și:

În plus, dacă ai aspirat din greșeală ceva ce nu trebuia aspirat, precum o pereche de cercei sau o jucărie minusculă a copilului, acest lucru va fi ușor de observat prin recipientul transparent al unui aspirator fără sac.

3. Opțiune ecologică

În comparație cu omologul său cu saci, un aspirator fără sac este opțiunea mai ecologică. Aspiratoarele cu saci pot avea nevoie de sute de saci de-a lungul vieții. Cu un aspirator fără sac nu vei arunca nimic de prisos împreună cu praful și murdăria.

Dezavantajul unui aspirator fără sac

Deși aspiratoarele fără sac sunt o alegere din ce în ce mai populară în rândul consumatorilor, acestea nu sunt potrivite pentru toată lumea. Există un mare dezavantaj al acestui tip de aspirator: expunerea crescută la alergeni.

Citește și:

De multe ori, mai ales atunci când se încearcă golirea rezervorului plin de murdărie și moloz, un aspirator fără sac poate expune utilizatorul la mai mult praf și alergeni decât un model cu sac. Acest lucru se datorează în principal faptului că murdăria și resturile nu intră într-o pungă etanșă, ci, în schimb, într-un recipient etanș. Deoarece procesul de eliminare nu implică scoaterea pur și simplu a unei pungi, este posibil ca o parte din praf și alergeni să fie eliberați în aer în timp ce golești recipientul.

Cu toate acestea, are mai multe avantaje decat aspiratoarele clasice si sunt tot mai cautate de populatia care sta la bloc!

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.