Setari Cookie-uri

Cum să găsești recunoștință când totul merge greșit în viață?

Există întotdeauna, dar ÎNTOTDEAUNA, ceva pentru care să fii recunoscătoare. Să nu uiți asta niciodată. 

Cât de des renunți să te mai gândești la cum ar trebui să arate viața ta și alegi să fii recunoscătoare pentru cum este acum indiferent de situație?

Provocarea noastră pentru tine astăzi este să începi să alegi altfel - nu permite lucrurilor pe care nu le poți controla să te facă nefericită.

Cea mai mare diferență dintre liniștea sufletească și stres este atitudinea. Totul constă în modul în care alegi să privești o situație și ce decizi să faci cu ea. Amintește-ti că viața nu este un drum lin; nu știi ce îți va aduce viitorul. Așadar, cea mai bună strategie pentru a trăi este să folosești ce ai mai bun, mai frumos și mai pozitiv în momentul prezent chiar și atunci când acesta este departe de a fi perfect.... de fapt, mai ales atunci când este departe de a fi perfect.

Citește și:

Viața, cu toate urcușurile și coborâșurile ei, întorsăturile neașteptate, planurile anulate, te-a adus unde ești acum. A fost nevoie de fiecare situație complicată, confuză și dureroasă pe care ai trăit-o pentru a ajunge aici și acum.

Și, dacă ai curajul să recunoști că ești puțin speriată și ai abilitatea de a zâmbi chiar și atunci când plângi, curajul de a cere ajutor când ai nevoie și înțelepciunea de a profita de lucrurile frumoase (chiar și puține sau mărunte) care apar în viața ta, atunci ai tot ce îți trebuie pentru a fi fericită cu adevărat.

Cum să găsești recunoștință când totul merge greșit în viața ta?

Fețele, locurile, situațiile și obligațiile obișnuite pe care ne bazăm și cu care interacționăm zilnic ne copleșesc uenori - mai ales atunci când fac parte din viața noastră de mult timp.

Citește și:

Ai observat vreodată că cu cât te familiarizezi cu o situație sau o relație în viața ta, tu atât pari să te relaxezi? Și cu cât devii mai relaxată în mintea ta subconștientă cu atât pari să fii mai copleșita în zilele aglomerate? Într-un fel ajungi să simți că acest lucru uimitor îți stă în cale, chiar dacă nu este așa - tu ești singura care îți stă în cale.

Concluzia este că, de cele mai multe ori, ajunge să nu ne mai pese de lucrurile care merită, de fapt, aprecierea noastră.

Așadar, este momentul să înveți să îți schimbi perspectiva în momentele în care te simți copleșită, folosind o continuare foarte simplă a gândurilor tale: "... și îmi place să fac asta".

Citește și:

"...și îmi place să fac asta!" este o frază care poate fi aplicată la finalul oricărui gând care te copleșește. Iată câteva exemple:

- Trebuie să merg să fac cumpărăturile, apoi să plătesc facturile, apoi să fac curățenie în casă... și îmi place să fac asta!
- Inbox-ul meu este plin de mailuri la care trebuie neapărat să răspund chiar asta... dar îmi place să fac asta!

Permite-i acestui mic instrument să îți ofere perspectiva de care ai nevoie. Pentru că, din nou, lucrurile cotidiene care ne copleșesc sunt adesea binecuvântări deghizate.

foto main: KieferPix, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.