Setari Cookie-uri

Campania #AvemDreptulLaCultură generează peste 12.000 de reacții pe rețelele sociale

Campania #AvemDreptulLaCultură, inițiată de Marius Florea Vizante, generează peste 12.000 de reacții pe rețelele sociale, alături de alți 10 artiști de renume

comunicat de presa:

În mai puțin de 24 de ore de la lansare, campania #AvemDreptulLaCultură, inițiată de actorul Marius Florea Vizante, a generat peste 12.000 de reacții și 1.100 de distribuiri pe rețelele sociale, luând parte la inițiativă peste 10 nume marcante din industria culturală.

Mesajul campaniei a fost preluat pe conturile sociale de numeroși artiști, precum: Ozana Barabancea, Monica Anghel, Cătălina Grama, Paul Ipate, Monica Davidescu, Andi Vasluianu, Alexandra Velniciuc, Alina Teianu-Cocioran, Marius Matache sau Theodora Stanciu.

Actorul Marius Florea Vizante a demarat campania pentru dreptul la cultură și deschiderea sălilor de spectacol, printr-un apel realizat către demnitari și publicul iubitor de artă, ce vizează identificarea soluțiilor pentru reluarea activității în segmentul cultural.

Citește și:

Campania își propune să semnaleze impactul asupra comunității artiștilor, a căror activitate principală rulează în jurul spectacolelor culturale, dar și să exprime public nevoia de cunoaștere a condițiilor în care aceștia își pot relua prestațiile artistice. Astfel, sunt solicitate guvernanților directive și soluții adaptate pentru menținerea activă a acestui segment, precum cele identificate pentru alte domenii de activitate.

Inițiativa a pornit cu o scrisoare deschisă, realizată de Marius Florea Vizante, în care actorul subliniază importanța actului cultural și a prezenței publicului la spectacole, fiind un manifest prin care expune, de asemenea, situația actuală a artiștilor din România și necesitatea unor metode care să permită desfășurarea activității culturale, adaptată noului context și măsurilor de siguranță necesare.

Citește și:

Scrisoare deschisă adresată domnului președinte al României, Klaus Iohannis,
domnului prim-ministru, Ludovic Orban,
domnilor senatori și deputați,
domnilor miniștri, vouă, tuturor.

Salut, dragă spectatorule…

Sunt un artist în România.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că numai cine n-a plâns sau n-a râs niciodată într-o sală de spectacol își poate imagina că actul cultural este doar un lux de care lumea se poate lipsi. El există de mii de ani și este esențial în evoluția civilizației umane.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că fără tine spectacolul nu există.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că trecem împreună printr-o perioadă tulbure, în care societatea riscă să rămână fără cultură, iar o societate fără cultură riscă să se prăbușească.

Citește și:

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că cei care conduc îți permit accesul în mall-uri, în biserică, la casino, în mijloacele de transport în comun, în piețe și în multe alte locuri aglomerate, dar nu și în sala de spectacol. Cei care conduc interzic artiștilor dreptul la muncă, iar nouă, tuturor, dreptul la cultură.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, să ne unim vocile și să cerem celor care ne conduc să explice aceste decizii dramatice și, mai ales, să redeschidă cât mai curând sălile de spectacol.

Haideți să nu mai fim spectatori la propria noastră viață; noi suntem actorii principali și cerem respect, demnitate, dreptul de a munci și dreptul la educație și cultură.

Avem nevoie de spectacol, avem DREPTUL la cultură!

Citește și:

Agenția de comunicare integrată Kooperativa 2.0 susține campania prin platforma https://avemdreptullacultura.ro/ care unește vocile tuturor artiștilor implicați și care își dorește să inițieze o discuție productivă cu privire la adaptarea activității culturale condițiilor actuale.

Mai mult decât atât, în cadrul acestui demers a fost realizată și o petiție online care își propune să adune cât mai multe semnături pentru deschiderea sălilor de spectacol. Petiția a adunat deja în primele ore peste 700 de semnături și poate fi accesată aici.

Mesajele online promovate în cadrul campaniei pot fi urmărite atât pe site, cât și prin căutarea hashtag-ului #AvemDreptulLaCultură pe rețelele sociale.

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.