Setari Cookie-uri

6 Pași pentru a îți vindeca sufletul după o despărțire 

Durerea vine în numeroase forme. Orice pierdere poate atinge o serie de răspunsuri emoționale în tine. 

Iată câțiva pași simpli pentru a îți vindecă sufletul după o despărțire:

1. Rămâi prezentă cu sentimentele tale

Nu fugi de sentimentele dureroase ale durerii. Cauți variante pentru a uita - fast food, cumpărături excesive, dulciuri? Nu evita ceea ce simți - astfel de activități nu fac nimic altceva decât să te ajute să te simți bine temporar, însă pur și simplu maschează durerea.

2. Planifică din timp zilele speciale

Aniversările, sărbătorile și alte zile speciale pot declanșa o reacție de durere, însă planificarea acestora din timp ajută să faci față mai bine unor momente emoționante. Așadar, scoate un calendar și vezi care sunt acele zile importante (potențial declanșatoare ale emoțiilor negative) și fă-ți planuri pentru a le face față cu bine.

Citește și:

3. Înțelege prin ce treci

Este dificil să îți dai seama prin ce treci dacă te întristezi și nu îți faci timp pentru a îți observa gândurile, sentimentele și senzațiile. Meditația te poate ajuta să observi ce ți se întâmplă și să rămâi prezentă, să fii la curent cu toate stările tale interioare, ducând astfel la o vindecare mult mai rapidă.

4. Înconjoară-te de oamenii dragi

Încearcă să petreci mai mult timp în preajma oamenilor dragi. Acum este momentul să profiți de ei, să încerci să te bucuri de compania lor.

5. Încearcă activități noi

Este momentul să te pui pe primul loc și să ai grijă de tine. Îndreaptă-ți atenția asupra creșterii tale - petrece mai mult timp făcând ce îți place, învață lucruri noi, dă-ți seama de ce ai nevoie pentru a fi fericită.

Citește și:

6. Acceptă ce s-a întâmplat

Nu rămâne în trecut. Păstrează amintirile, învață-ți lecțiile și mergi mai departe cu viața ta. Iartă dacă fostul partener ți-a greșit nu pentru că ar merita iertarea ta, ci pentru că inima ta nu merită să fie legată de sentimente atât de dificile, de urâte, de dureroase.

foto main: Benjavisa Ruangvaree Art, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.