Setari Cookie-uri

Doar oamenii de care ne pasă cu adevărat ne pot răni

Oamenii fac greșeli și rănesc sentimentele altor persoane, însă durerea reală este cauzată doar acelora care țin la ei și îi iubesc cu adevărat. Oamenii apropiați au o putere enormă asupra noastră din punct de vedere emoțional - o putere ca nimeni altcineva. 

Poți scăpa de un superior foarte dificil, care întotdeauna îți pune bețe în roate. Poți întoarce spatele unei persoane pe care abia ai cunoscut-o (și în fața căreia încă nu ți-ai deschis sufletul) pentru că simți că nu este interesată de tine și nu vrea decât să profite de bunătatea ta... însă nu te poți ascunde și nici nu poți scăpa atunci când o persoană la care ții cu adevărat, pentru care ai sentimente și care înseamnă mult pentru tine ajunge să te rănească. Nu ai unde să fugi... durerea este inevitabilă într-un astfel de momet.

Ești conectată cu astfel de oameni prin sentimente, emoții, amintiri, empatie - și având o astfel de legătură cu ei, le permiți cu ușurință să preia puterea și să facă ce vor cu tine. De aceea, atunci când o persoană apropiată îți provoacă durere, aceasta deschide o rană greu de vindecat. Și, crezi sau nu, cuvintele și acțiunile dure și crude pot duce la o durere veșnică - o cicatrice în sufletul tău - sau chiar la probeme reale ale inimii.

Citește și:

Dr Lowe, un chirurg cardiac, a spus că toți pacienții săi au fost victime ale unor persoane apropiate. Unul a avut o relație toxică cu mama sa, altul a avut un tată tiranic. Altul fusese înșelat de soția lui cu cel mai bun prieten, altul fusese părăsit de partenera de cuplu fix înainte de căsătorie.

Din această cauză unora le este atât de frică să iubească, să își deschidă sufletul și să își pună inima pe masă. Ei nu vor să ofere puterea unei alte persoane; nu vor să fie vulnerabili. Nu vor să fie răniți.

Dragostea nu are logică... de aceea este greu să te protejezi atunci când te îndrăgostești. Însă, încearcă să rămâi cu capul pe umeri și să ai grijă de tine, de inima ta.

Un alt sfat: Este foarte important să încercăm să fim mai amabili cu oamenii dependenți emoțional de noi - să fim mai blânzi nu doar în cuvinte, ci și în fapte.

Citește și:

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.