Setari Cookie-uri

Nu ești datoare nimănui! 5 Lucruri pe care nu trebuie să le explici

Oare îți mai poți aminti cine erai înainte ca toată lumea să îți spună cine ar trebui să fii?

Pe măsură ce mergi în călătoria vieții tale, amintește-ți că unii oameni din jurul tău vor încerca să te țină în spate sau, și mai rău, să te modeleze (uneori neintenționat, alteori cu intenție) și să te facă să trăiești viața pe care ei și-o doresc pentru tine. Însă tu trebuie să îți reamintești de fiecare dată că nu datorezi nimic nimănui. Viața ta este viața ta.

Nu ești datoare nimănui. Iată care sunt acele lucruri pe care nu trebuie să le explici oamenilor din jurul tău:

1. Nu trebuie să explici nimănui visurile tale

Nu permite nimănui să îți spună că nu poți face ceva, să îți taie aripile și să nu îți permită să ieși din zona de confort, să crești, să te dezvolți și să lupți pentru ceea ce îți dorești. Găsește curajul de care ai nevoie și nu te da bătută până când nu reușești să îți vezi planurile împlinite.

Citește și:

2. Nu trebuie să explici nimănui ce, cât și de ce investești în tine

Investiția în tine este cea mai inteligentă investiție pe care o vei face vreodată. Nu doar că îți va îmbunătăți viața, ci va îmbunătăți și viața celor din jurul tău.

Prioritizează-ți propriile nevoi în sarcinile tale zilnice. Investește în educație, sănătate și fericire zi de zi, clipă de clipă. Creează o viață care să se simtă bine în interior, nu una care să arate bine doar în exterior.

3. Nu trebuie să explici nimănui alegerile făcute... și nici să îți ceri scuze pentru ele

Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză - știi că acesta este adevărul.

Chiar și un mic efort este infinit mai productiv decât o scuză mare, impresionantă. Așadar, încetează să vezi fiecare obstacol ca o scuză și începe să vezi acele obstacole ca niște lecții de viață care să te ajute să ajungi acolo unde îți dorești.

Citește și:

4. Nu trebuie să explici nimănui de ce nu ai nevoie de validare

Unii oameni nu te vor aprecia niciodată... sau nu te vor accepta. Nu irosi o eternitate întrebându-te de ce. Nu ai nevoie de ei pentru a fi fericită.

Fiecare persoană te vede diferit și asta este în regulă. Prețuiește-i pe cei care care te susțin și îți sunt alături necondiționat și vezi-ți de viața ta.

5. Nu trebuie să explici nimănui de ce te iubești mai întâi pe tine înainte de a iubi pe altcineva

Nu datorezi nimănui dragostea pe care ți-o oferi ție. Da, iubește-i pe ceilalți, însă nu uita de tine în acest proces. Învață să te prețuiești - luptă pentru dragostea ta, fericirea ta și liniștea ta sufletească.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.