Setari Cookie-uri

3 Moduri excelente de a aduce fericirea în viața ta și de a învăța să fii mai recunoscătoare pentru ce ai

La sfârșitul zilei, înainte de a închide ochii, respiră profund, apreciază locul în care te afli și spune-ți că ești recunoscătoare pentru tot ce ai în viața ta. 

Iată 3 moduri excelente de a aduce puțin mai multă fericire în viața ta și de a învăța să fii mai recunoscătoare pentru ce ai:

1. Practică un ritual de recunoștință de seară

Cu siguranță ai 5 minute la dispoziție seara pentru un mic ritual de recunoștință. Iată în ce constă acest ritual:

- în fiecare seară, înainte de culcare, scrie pe o agendă 3 lucruri care au mers bine în timpul zilei și care este motivul pentru care s-a întâmplat asta. Oferă o explicație scurtă pentru fiecare lucru bun.

Cheltuim atât de mulți bani pe electronice scumpe, case mari, mașini de lux și vacanțe în țări exotice în speranța că vom fi mai fericiți. Acest exercițiu este, însă, o alternativă simplă și gratuită de a fi fericită - și chiar funcționează.

Citește și:

2. Învață să mulțumești public

Deși recunoștința vine din interior, este importantă și exprimarea publică a acesteia. Începe să practici exprimarea recunoștinței prin mesaje către prieteni, familie, colegi și alți oameni dragi sufletului tău.

Sfat: poți scrie un e-mail, un mesaj pe social media în fiecare dimineață către o anumită persoană, mulțumindu-i pentru că face parte din viața ta sau pentru un gest frumos făcut pentru tine la un moment dat.

3. Învață să reflectezi asupra lucrurilor mărunte pentru care ești recunoscătoare

Este destul de ușor să îți amintești să fii recunoscătoare pentru lucrurile mari și evidente care se întâmplă - un nou membru al familiei, o promovare la locul de muncă, un nou bun important cumpărat. Însă cei mai fericiți oameni sunt, înainte de toate, recunoscători pentru lucrurile mărunte din viața lor. Iată câteva exemple de care să ții cont atunci când nu știi pentru ce să mai fii recunoscătoare:

Citește și:

- ești în viață;
- nu te-ai băgat la somn flămândă;
- nu ai dormit afară;
- ai avut cu ce haine să te îmbraci în această dimineață;
- nu ți-ai petrecut nici măcar o clipă temându-te pentru viața ta;
- cunoști pe cineva care te iubește;
- ai acces la apă potabilă curată;
- ai acces la internet;
- poți citi.

foto main: Jozef Klopacka, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.