14 Lecții spirituale simple, însă incredibil de puternice care să ne salveze în momentele dificile

14 Lecții spirituale simple, însă incredibil de puternice care să ne salveze în momentele dificile

Fiecare persoană are nevoie să le audă. 

Pe toată durata vieții noastre ne "lovim" de o mulțime de lecții din care putem învață și care ne pot ajuta în diverse situații - să luăm deciziile potrivite, să ne răspundem la întrebări la care până acum nu aveam răspunsuri, să înțelegem cine suntem cu adevărat, să ne găsim drumul în viață, să depășim problemele pe care le avem și să trăim fericiți și mulțumiți.

Am decis să împărtășim cu voi cele mai bune lecții spirituale pe care le-am învățat de-a lungul anilor. Așadar, iată o listă cu 14 lecții simple, însă extrem de improtante. Ar trebui să le acordăm mai multă atenție, să le înțelegem și să ne amintim de ele atunci când va fi cazul:

1. Nu ar trebui să lăsăm niciodată ca alți oameni să ne spună ce ar trebui să facem cu viața noastră. Suntem suflete libere și avem responsabilitatea propriilor noastre acțiune.

2. Suntem conectați unul la celălalt. Asta înseamnă că dacă ajutăm pe cineva, ne ajutăm pe noi înșine. Dacă rănim pe cineva, ne vom răni pe noi înșine.

3. Nu ar trebui să ne fie teamă de unele experiențe dureroase. De fapt, durerea poate fi rea sau bună, iar noi suntem capabili să facem față durerii în moduri bune sau rele. Depinde doar de noi să ne ridicăm de la pământ, să o acceptăm, să învățăm din ea și să mergem mai departe.

4. Când renunțăm la toate așteptările și dorințele noastre cu privire la felul în care ar trebui să fie oamenii, nu ne vom mai simți niciodată răniți sau înșelați.

5. Orice frică se reduce la frica de moarte. Până când nu ne familiarizăm cu ce este moartea, nu vom avea niciodată capacitatea de a trăi fără temeri.

6. Dacă ne înțelegem mai bine pe noi vom ajunge să îi înțelegem mai bine pe cei din jurul nostru.

7. Dragostea reală nu va răni niciodată deoarece aceasta oferă fără a cere ceva în schimb. Așadar, chiar și atunci când iubirea este respinsă sau slabă, va fi întotdeauna ceea ce este cu adevărat - una sinceră.

8. Durerea și plăcerea sunt două aspecte diferite ale aceleiași monede. Nu poate exista una fără alta.

9. Când tratăm simptomul, nu putem vindeca o anumită boală. Mai degrabă, ar trebui să încercăm să eliminăm cauza principala a bolii.

10. Ar trebui să ne amintim că adevărul iese întotdeauna la iveală.

11. Nu ar trebui să ne concentrăm niciodată atenția asupra lucrurilor pe care alte persoane le fac sau le spun. În schimb, ar trebui să încercăm să găsim motivul pentru care acestea vorbesc sau acționează așa cum o fac.

12. Întotdeauna avem ceva de iubit. ÎNTOTDEAUNA.

13. Tot ce deținem ne poate deține pe noi. Ar trebui să renunțăm la atașamentele noastre pentru bunurile pe care le avem.

14. Fiecare dintre noi vine singur în această lume. Nu ar trebui să ne fie frică să experimentăm singurătatea deoarece doar în acest mod vom avea capacitatea de a ne confruntă cu noi înșine, de a înțelege cine suntem cu adevărat.

foto main Zolotarevs, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri