Setari Cookie-uri

6 Sfaturi după care să îți ghidezi viața dacă ești o persoană cu suflet extrem de sensibil

Persoanele cu suflet extrem de sensibil sunt percepute prea des ca fiind prea slabe sau ușor de influențat. Însă să simți totul intens nu este un simptom al slăbiciunii, ci este caracteristica unei ființe umane cu adevărat vii și pline de compasiune. 

Oamenii aleg să nu își mai exprime sentimentele autentice de teamă că vor fi catalogați în diverse feluri - prea emotivi, prea complicați, prea sensibili. Însă tocmai aceste suflete sunt însăși țesătura care menține visul în viață pentru o lume mai atentă, mai grijulie, mai umană.

Nu îți fie teamă să îți arăți sentimentele, zâmbetele și lacrimile. Alege să fii lumina care strălucește în această lume.

Iată câteva sfaturi importante după care să te ghidezi în viață:

1. Nu mai căuta pe cineva sau ceva care să te repare

Sensibilitatea este o trăsătură de comportament, nu o tulburare psihică. Nu este nimic în neregulă cu tine. Nu mai căuta pe cineva sau ceva care să te repare, ci alege să te accepți pentru ceea ce ești. Începe acest proces prin a învăța să trăiești în armonie cu natura ta sensibilă.

Citește și:

2. Înconjoară-te de oameni cu suflet frumos

Tu nu ai nevoie de persoane toxice în jurul tău. Evită să petreci timp cu astfel de suflete deoarece îți vor face și mai mult rău. În schimb, încearcă să păstrezi și să aduci în viața ta oameni frumoși, cu suflet minunat de la care ai ce învăța.

3. Caută să vezi partea plină a paharului

Învață să privești lumea plină de oportunități frumoase și să fii recunoscătoare pentru viața pe care o trăiești astfel încât să creezi o atmosferă pozitivă în jurul tău. Dacă te simți la mila emoțiilor și circumstanțelor tale, înțelege că acestea sunt gândurile tale - iar ele sunt mereu sub controlul tău. Schimbă-le dacă nu îți convin.

4. Arată iubire și compasiune sufletului tău

Citește și:

Arată-ți aceeași compasiune plină de iubire pe care în mod firesc o arăți altor persoane. Poate că la început te vei simți ușor egoistă, însă nu ești deloc așa. Învață să te iubești pe tine înainte de a iubi pe alții. Învață să ai grijă de tine înainte de a avea grijă de alții.

5. Creează bariere sănătoase... nu pereți emoționali rigizi

Învață să creezi limite personale blânde, dar ferme. Fă alegeri conștiente astfel încât să poți practica abilitatea de a spune "Nu" cu dragoste și afecțiune atunci când simți nevoia.

6. Nu îți mai ascunde sensibilitatea

Renunță la control pentru a putea deține controlul. Când dai jos toate măștile, eliberezi darurile sensibilității care sunt ascunse adânc în sufletul tău: empatie, creativitate, iubire pură și sinceră, bucurie adevărată, fericire reală.

Citește și:

foto main Chepko Danil Vitalevich, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.