Setari Cookie-uri

De ce nu ar trebui să fii o cârjă prin viață pentru oamenii pe care îi iubești 

Bunătatea este încă o virtute și nimic nu se compară cu fericirea pe care o simți atunci când faci o faptă bună. Și, totuși, există întotdeauna cealaltă parte - una prin care renunți la tine pentru a îi ajuta pe ceilalți. 

Cu siguranță ai auzit această zicală: "Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută pe ei înșiși." În generația actuală, ne simțim destul de îndatorați față de oamenii din jurul nostru: suntem empatici și tot mai dornici să oferim o mână de ajutor. Și, deși empatia este bună, există întotdeauna o linie finală care trebuie trasată. Este de înțeles că noi, că societate, simțim întotdeauna nevoia de a îi ajuta pe ceilalți - trebuie să fie o genă cu care suntem construiți. Interesant este că nu trebuie să facem acest lucru.

Desigur, nu spunem să nu ajutăm pe nimeni. Bunătatea este încă o virtute și nimic nu se compară cu fericirea pe care o simți atunci când faci o faptă bună. Și, totuși, există întotdeauna cealaltă parte - una prin care renunți la tine pentru a îi ajuta pe ceilalți.

Citește și:

Iată câteva motive pentru care nu trebuie să fii o cârja prin viață pentru oamenii pe care îi iubești:

1. Mulți aleg să profite de bunătatea ta

De foarte multe ori oamenii nerăbdători să fie ajutați de către tine sunt suflete toxice. De aceea este important să ai câteva limite clare trasate. De asemenea, timpul tău este prețios - asigură-te că mai întâi ți-l dedici ție înainte de a îl dedica altora.

2. Mulți nu îți sunt recunoscători

Dacă cineva îți este nerecunoscător pentru lucrurile pe care le-ai făcut pentru el, nu îl mai ajuta... și asta pentru că niciodată nu va înțelege și nu va aprecia eforturile pe care le-ai depus pentru el. Îți sacrifici timpul și energia pentru a îi fi alături, însă imediat ce va rezolva situația prin care trece va uita de tine.

Citește și:

3. Uneori nu poți oferi tot ce îți dorești

Dacă ajuți pe cineva, asigură-te că oferi tot ce poți. Dacă nu găsești timpul necesar pentru a face acest lucru sau dacă ai alte responsabilități care te țin ocupată și de care trebuie să te ocupi, alege să fii sinceră. Este mai bine să recunoști că nu poți ajuta decât să încurci și mai mult o persoană care are nevoie de un ajutor real. Dacă nu poți face tot ce îți stă în puteri când ajuți pe cineva, nu ajuta... pentru că vei face mai mult rău decât bine.

Oamenii au o nevoie înnăscută de a ajuta alți oameni atunci când îi văd în suferință. Însă uneori, trebuie să facem un pas în spate și să îi lăsăm să se descurce singuri - pentru că este posibil că ajutorul nostru să nu fie apreciat sau chiar dorit de persoana în cauză. De aceea ar fi mai bine să așteptăm să ni se ceară sfatul sau chiar ajutorul și să vedem dacă acestea încalcă spațiul personal.

Citește și:

foto main Yuriy Seleznev, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.