Setari Cookie-uri

Ce este detoxifierea scalpului și de ce este necesară

În ultima perioadă au apărut numeroase produse menite să „detoxifieze” scalpul. Dar ce este, de fapt, acest tratament și de ce este necesar pentru sănătatea părului?

„Detoxifierea scalpului este în esență o curățare intensă a pielii capului ce are rolul de a elibera foliculii de păr de impurități și de a echilibra pH-ul pielii pentru a crea un mediu mai bun pentru un păr mai sănătos”, declară pentru purewow.com hairstilista Diane Stevens. Așa cum exfoliezi tenul din când în când, este la fel de benefic să faci același lucru și la nivelul pielii capului.

„Atunci când apare la nivelul scalpului, inflamația poate avea ca efect căderea părului. Una dintre cele mai răspândite cauze ale inflamației scalpului este dermatita seboreică (mătreața), care este de obicei provocată de creșterea excesivă a bacteriilor la nivelul scalpului, explică medicul dermatolog Blair Murphy-Rose. „Bacteriile și ciupercile se înmulțesc într-un mediu umed, gras, prin urmare menținerea scalpului curat și fără acumulări de produse reduce inflamația și riscul de a pierde părul”, adaugă medicul.

Citește și:

Citeste continuarea pe Eva.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.