Setari Cookie-uri

4 Păreri toxice pe care oamenii le consideră normale

Regăsești vreuna la tine?

1. Prezentul este un indicator pentru viitor

Când lucrurile nu merg bine, există aproape întotdeauna tendința de a presupune că viitorul va fi și mai rău. Dintr-un motiv ciudat, acest lucru nu se întâmplă la fel de mult când lucrurile merg bine. Un ras, un zâmbet, o îmbrățișare - sunt trecătoare.

Momentele cu adevărat frumoase par banale și nu le băgăm în seamă. Însă când suntem deprimați, gândurile noastre sunt tot mai neplăcute și ajungem să ne temem că fiecare zi a vieții va fi așa de acum înainte.

2. Este prea târziu pentru a face schimbări importante

Viață nu este o linie dreaptă. Nu există o cale potrivită pentru tine... de fapt, pentru nimeni. Și nu există nici o cronologie stabilită. Însă uneori presiunea venită de la oamenii din jur și de la societate este suficientă pentru a ne face să simțim că dăm greș.

Citește și:

Dacă nu avem locul de muncă pe care ni-l dorim, relația la care visăm, stilul de viață după care tânjim până la o anumită vârstă sau interval de timp, presupunem că este o problemă - și, culmea, ajungem să credem că nu mai este nimic de făcut, că nu putem face nicio schimbare importantă.

Însă asta nu este deloc așa. Ai tot timpul din lume. Poți face ce vei. Ți se permite să faci un pas în spate și să o iei pe alt drum. Ai voie să îți dai seama ce te inspiră în diferite etape ale vieții tale.

3. Dacă ești singur, clar ai o problema

Greșit! Dacă nu îți place cine ești atunci când ești cu altcineva, aceasta este adevărată problemă - și este timpul să schimbi lucrurile. Relațiile trebuie alese cu răbdare, cu înțelepciune. Nu lăsa singurătatea să te împingă în brațele unei pesoane nepotrivite pentru tine. Îndrăgostește-te atunci când ești pregătită, nu când te simți singură.

Citește și:

4. Ce îți fac oamenii este strict personal

Oamenii sunt toxici pentru ei înșiși și pentru ceilalți când cred că tot ce se întâmplă în lume este un atac direct asupra lor sau, într-un fel sau altul, are legătură cu ei. Adevărul este că ce îți spun și îți fac alți oameni au legătură mai mult cu ei decât cu tine.

Reacțiile oamenilor față de tine sunt legate de perspectivele, rănile și experiențele lor de viață. La fel și faptul că ei cred că ești o persoană uimitoare sau obișnuită - tot cu ei are legătură.

foto main Mary Long, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.