Setari Cookie-uri

Universul îți dă o viață simplă, numai că tu alegi să o complici. Iată 3 motive pentru care faci asta

A trăi simplu este cel mai complicat lucru din zilele noastre. 

Trăim într-o lume în care schimbarea este la ordinea zilei. În ultimii ani, viețile noastre au fost brusc schimbate de o pandemie mondială. Nu am mai avut niciun control, iar puterea noastră de alegere ne-a fost luată. Pentru a supraviețui, am fost nevoiți să acceptăm și să respectăm legi și reguli stabilite de alți oameni.

Multora le-a fost greu să se acomodeze la o viață fără contact social. A trebuit să învățăm să trăim cât mai simplu deoarece cu cât complicăm lucrurile, cu atât deveneam mai anxioși, mai temători, mai nesiguri.

Dacă simți că viața ta este complicată, iată 3 motive pentru care ți se întâmplă acest lucru. Vestea bună este că dacă abordezi aceste 3 obstacole vei avea șansa de a trăi o viață simplă - fix cum ți-a oferit-o Universul.

Citește și:

1. Te concentrezi prea mult pe complexitatea vieții

Viața este foarte simplă, însă tu insiști să o complici. În momentul în care te confrunți cu prea multe informații sau te afli într-o stare de confuzie cu privire la o situație, te concentrezi în mod natural pe complexitatea problemeimai degrabă decât să cauți o soluție simplă.

Sfatul nostru: încearcă să cauți soluții sau strategii simple. Pune-ți următoarea întrebare: "Dacă încerc o abordare simplă și directă, care va fi rezultatul? Mai multă confuzie sau poate o posibilă soluție?". Cred că știi deja care este răspunsul.

2. Îți faci griji în mod constant

... și este un lucru normal, ești o ființă emoțională. Când suntem stresați, supărați, frustrați sau nefericiți, gândurile și emoțiile noastre pot avea o influență semnificativă asupra modului în care reacționăm și ne comportăm.

Citește și:

Dacă îți faci griji în mod constant cu privire la problemele tale și la ce va urma în viitor, singură îți scurgi energia și aduci stesul fizic și emoțional în viața ta. Cu cât îți faci mai multe griji cu atât mai complicată pare viața ta.

Iată câteva strategii care te pot ajută să îți calmezi mintea îngrijorată și să scapi de anxietate:

- exerciții de respirație;

- meditație;

- exerciții cardio;

- scrierea într-un jurnal;

- yoga;

- muzică;

- discuțiile cu prietenii.

3. Încerci să controlezi tot ce se întâmplă în viața ta

Viața este făcută 10% din ce ni se întâmplă și 90% din modul în care reacționăm la ce ni se întâmplă!

Dacă iei decizii cu privire la viața ta încercând să controlezi absolut tot, atunci trebuie să te oprești. Efortul de a deține controlul în viața ta este un semn că trăiești cu frică. Trebuie să te eliberezi de temerile tale și să înveți să accepți că există lucruri în viață care sunt în afara controlului tău.

Citește și:

Odată ce vei accepta că a trăi înseamnă să te lași purtată de val și nu să încerci să controlezi fiecare lucru, vei descoperi că perspectiva ta asupra vieții s-a schimbat - a devenit mai pozitivă. Totul pare mult mai simplu acum.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.